Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Paris: Middag på L’Affable

L'Affable, restaurang i Paris

Vi åt så mycket god mat i Paris, och jag vill ju berätta om allt, så vart ska jag börja? En bra start är kanske första middagen i Paris, där vi åt på L’Affable, som är en trevlig, modern bistro en kort promenad från vårt hotell. De flesta av de andra gästerna var franska och många verkade vara stammisar. Ett riktigt mysigt ställe med en genuin kvartersvibe och väldigt god mat.

När jag och AC äter ute försöker vi att beställa olika rätter och sedan smakar vi från varandras tallrikar, så vi får prova på på så många olika rätter som möjligt från menyn. Till förrätt fick vi thai-style råbiff, samt en rätt med ägg, kantareller och fläskkött. Äggula och kantareller är underbart gott tillsammans, och om det finns en rätt med den kombinationen på menyn, brukar jag alltid beställa den.

Vad angår kalvbräss, är jag mer likgiltig. Det är inget jag verkligen måste ha, men det är inte heller något, jag aktivt skulle undvika. AC var dock nyfiken på L’Affable kalvbräss, och eftersom jag inte hade några invändningar, så blev det en av våra huvudrätter den kvällen.

De andra gångerna jag har ätit bräss, har det varit panerat, och i små klumpar som har påmint om kycklingnuggets från McDonald’s, men här på L’Affable serverades brässen som en stor pannstekt bit. Det måste ha varit minst 300g bräss på tallriken, och även om vi kämpade hårt orkade vi inte ens äta upp hälften.

Fast dessert finns det alltid plats för, och efter vår kamp med körteln, lyckades vi ändå klämma ner desserten med päron och rhum, samt chokladsufflén, som fick sätta sött punkt för första kvällen i Paris.


L’Affable, 10 Rue de Saint-Simon, Paris, Tlf: 01 42 22 01 60