Paris Blogg: Little Seoul – Mysig koreansk restaurang i Passage de Choiseul

Paris Blogg - Little Seoul - Mysig koreansk restaurang i Passage de Choiseul

Jag hade egentligen planerat att äta läcker fransk bistromat till middag på min första dag i Paris, men de ställena jag hade tittat på öppnade inte förrän kl. 19, och jag var hungrig som en varg. I stället för fransk bistromat, blev det därför tidig middag på en mysig koreansk restaurang, Little Seoul, som jag hittade inne i Passage de Choiseul.

Restaurangen höll på att stänga, men jag tror att den äldre koreanska kvinnan, som jobbade där, kunde se hur mycket jag behövde en skål varm kimchi-jjigae, för hon gestikulerade att jag bara kunde komma in och sätta mig. Kimchi-jjigae är en typisk koreansk soppa med kimchi, tofu och fläskkött. Det är en härlig och mättande rätt, särskilt på kallare dagar, och det var precis vad jag var sugen på. Det dröjde inte länge innan den sjudande varma soppan kom på bordet tillsammans med en skål ris och tre små sidorätter, och jag var så hungrig att jag åt upp allt.

Trots att jag kom precis innan stängningsdags fanns det flera andra gäster i restaurangen, och det kom också löpande människor förbi för att hämta take-away. Ett riktigt mysigt litet ställe att äta äkta koreansk mat för lunch eller tidig kvällsmat, om du är i denna del av staden.

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård