Paris: Champs Elysées etc.

Louis Vuitton Champs Elysées, Paris

Jag är i Paris i ungefär en vecka för att representera det koreanska hudvårdsmärket Schwanen Garten på några av modevisningarna under Paris Fashion Week. Dock har jag också en hel del ledig tid för att utforska staden, och på min första dag, precis efter att ha lämnat av mina väskor på hotellet, tog jag en promenad längs Champs Elysées.

Längs Champs Elysées hittar du flaggskeppsbutikerna för många av de franska och internationella lyxmärken, och just nu är butiksfasaderna hos Dior och Louis Vuitton särskild fina. De två butikerna ligger precis bredvid varandra på Champs Elysées, och det verkar som att de har någon sorts battle om vem som kan göra den mest imponerande butiksfasaden.

Dior-butiken ser ut som ett sagoslott (ett mycket stilligt sådant), och Louis Vuitton är dekorerad med en jättefigur som föreställer den japanska konstnären Yayoi Kusama, i full färd med att rita sina färgglada polka-prickar, vilket är en del av samarbetet mellan Louis Vuitton och konstnären under 2023. Hos Louis Vuitton är det oftast en lång kö utanför, men jag såg att kaffe serverades när folk var ungefär halvvägs, vilket jag tycker är en fin gest.

Jag har varit i Paris så många gånger att jag vid det här läget har sett de flesta större sevärdheter, så nu kan jag bara strosa runt och uppleva staden utan några speciella planer. Det ger en helt annan frihet när man är klar med all sightseeing, och bara kan njuta av staden i sitt eget tempo. Jag tror också att det är därför jag först nu för allvar börjar uppskatta vilken fantastisk stad Paris faktiskt är. Missförstå mig inte, jag har alltid gillat Paris, men det är en lång väg från att lagom gilla en stad till att känna att den har krupit in under huden på en på riktigt. Det är där jag känner att jag är nu, och jag ser fram emot att lära känna Paris även bättre.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård