Bonjour Paris! Hôtel d’Orsay

Paris Blogg

Förra veckan åkte jag med April några dagar till Paris, och vilken underbar resa det var! Vi har båda besökt Paris flera gånger innan, så ingen av oss kände något vidare behov av sightseeing. Istället spenderade vi dagarna med att slappna av i stadens vackra parker, dricka café au lait och äta god fransk mat.

I Paris bodde vi på Hôtel d’Orsay som en kompis hade rekommenderat April. Det var det mysigaste lilla hotellet med supertrevlig personal. Hotellet låg centralt, men i ett lugnt område, och vi hörde inget buller från gatan i våra rum. Det fanns massor av kaféer i området, som för övrigt såg ut precis som Paris ser ut i filmer av det mer romantiska slaget.

Vårt rum var pyttelitet, och jag tror att det bara var avsett för en person. Vi frågade om vi kunde uppgradera till ett större rum mot betalning, men de var fullbokade, så det gick tyvärr inte, och egentligen spelade rumsstorleken inte någon större roll, eftersom vi var ute på staden hela tiden och bara hemma för att sova.

Vi hade inte gjort mycket research innan vi åkte iväg, men personalen tipsade om restauranger och förslag på saker att se i området. De hade stenkoll på alla som bodde på hotellet, och varje gång jag gick förbi receptionen hälsade de glatt med ett ”Bonjour Ms. Moeller”. På helgen var vi ute med en kompis från Paris och vi kom hem mycket sent. Så sent att killen i receptionen på skämt började kalla oss ”The 3am girls” 🙂

På apoteken i Paris hittar man alla de franska hudvårdsmärkena som Àvene, La Roche-Posay och Bioderma till mycket lägre priser än i New York och Danmark, så vi fick shoppat massor med krämer. En av dagarna åkte April också till en antikmarknad där hon köpte en vacker gammal handväska, en brosch och en tavla. När jag såg alla de fina sakerna hon hade köpt ångrade jag, att jag inte också hade åkt dit.

Den sista kvällen i Paris gick vi för att kolla på ljusshowen i Eiffeltornet. Showen är bara en gång i timmen, och vi missade 23-showen med några minuter, så vi var tvungna att vänta till midnatt, men det var värt det. Vilken vacker syn! Au revoir Paris, jag återvänder snart, det är säkert.

Hôtel d’Orsay Esprit de France, 93 Rue de Lille, Paris

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård