Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den…
Cambodia
-
-
I utkanten av en liten by i Takeo ligger Meas Family Homestay, som är den äldsta av sin sort i Cambodia. Sedan 1999 har vänner och gäster kunnat övernatta hos…
-
Weavers Project är ett social företag som startades av Sonas World och familjen Meas med syftet att skapa hållbar ekonomisk tillväxt i landsbygden i Cambodia. Cambodia har en stark tradition…
-
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du kan även göra salladen på rått oxkött som är “kokt” i limejuice och prahok (fermenterad fish paste).
-
Varje gång jag har blivit bjuden på lunch eller middag hemma hos Kanary från CWSG, har denna sås stått på bordet. Kanarys mamma, aka The Grandma, gör en sats varje…
-
Häromdagen tog jag med Kanary och hennes familj + Yary för Afternoon Tea på Raffles Hotel Le Royal, som är ett nästan 100 år gammalt hotell i Phnom Penh. Under…
-
Jag hade länge försökt hitta någon, som kunde designa kläder för Mitzie Mee och jag hade gått på så många nitar undervägs att jag nästan hade gett upp, när Paul…
-
Det finns inte många 100% vegetariska restauranger i Phnom Penh, men en del av de internationella restaurangerna riktad mot expats och turister har ett bra urval av vegetarisk mat på…
-
Nej, det är inget skrivfel. Namnet på den vegetariska restaurangen jag vill berätta om är faktiskt Vegetarian restaurant Restaurang:) Jag upptäckte restaurangen när jag letade efter ett ställe att äta…
-
Naga World är ett enormt kasino-resort/nöjeskomplex nära floden och Diamond Island i Phnom Penh. Jämfört med andra 5-stjärniga hotell i Phnom Penh är Naga World väldigt billigt, så när jag…