År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för…
Mitzie Mee Magazine
-
-
Las Vegas är en fantastisk stad för foodies, och jag kan aldrig låta bli att förvånas över, hur man har lyckats pressa in så många restauranger i världsklass på så…
-
Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den…
-
Här är receptet på elotes (grillade mexikanska majskolvar), som jag fick från Alejandra från LemonyMX. De grillade majskolvarna smakar underbart gott direkt från grillen, och receptet har snabbt blivit en…
-
Ngam Ngov (soppa med inlagd lime) är en traditionell cambodiansk soppa. Den inlagda limen är en vanlig ingrediens i många cambodianska rätter och ger soppan en lätt syrlig, salt smak.…
-
Sidenscarfar är lyxiga men ömtåliga accessoarer, men med rätt skötsel håller de sig underbart vackra år efter år. Dessutom är sidenscarfar bland de få accessoarer, som aldrig går ur mode,…
-
Mina föräldrars granne Katte gör riktigt goda brända mandlar. Mandlarna blir fina och blanka och det är omöjligt att sluta äta dem, när man väl börjat. De är jättegoda som…
-
Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar…
-
I utkanten av en liten by i Takeo ligger Meas Family Homestay, som är den äldsta av sin sort i Cambodia. Sedan 1999 har vänner och gäster kunnat övernatta hos…
-
Något jag alltid ser fram emot i december, är alla äppelskivor jag ska hinna äta innan jul. När jag har tid, gör jag dem från grunden, efter min mormors originalrecept…