Not Just a Shoe Bag – Bright Red

CWSG

170,00kr.

Skopåse i bomullstyg med fjärilsbrodyr i hörnet och stor ficka fram med dragkedja. Skopåsen har dragsko, som även fungerar som axelremmar, och det finns gott om plats i fickan för ett par extra strumpbyxor eller vanliga strumpor, samt skokräm, en putsduk och vad du annars behöver.
Skopåsen förvarar dina skor på bästa sättet under resan, och när du väl har kommit fram och t.ex. måste ta med träningsskor till gymmet, eller ska ut en sväng på staden, kan du använda skopåsen som gympapåse eller ryggsäck. Längden på axelremmarna kan minskas genom att knyta knuten längre upp på varje sida. Kom ihåg att vänta med att klippa av överbliven snöre tills efter, att du har kontrollerat, att den nya längden passar.

Skopåsen passar skor och korta stövlar i damstorlekar.

Eftersom vi använder  upcycled tyg (tyg som blir över från klädfabrikerna), och det ofta bara finns några meter kvar av varje sort, kan det hända att färgen och tyget din skopåse är gjord av skiljer sig lite från skopåsen på bilderna här på sidan.

Färg: Röd med svart fjärilsbrodyr i hörnet.

Mått: 42cm x 39cm (mindre variationer i storlek kan förekomma)

Material: 100% upcycled bomull

Tillverkad i Cambodia

Läs blogginlägget om skopåsen >>

 

Vem har tillverkat skopåsen?

Det är kvinnorna från CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som tillverkar skopåsen. CWSG grundades med syftet att erbjuda kvinnorna i gruppen en inkomstkälla men gruppen utgör också ett socialt nätverk där kvinnorna kan be om råd och få stöd.

Ni kan läsa mer om CWSG på bloggen >>

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.

Mitzie Mee Shop