
Disclaimer: Jag blev inbjuden att prova några av desserterna på Matcha Cafe Maiko, men som alltid är mina åsikter mina egna.
Matcha Cafe Maiko är en café-kedja med fokus på matcha, och Tina och jag besökte caféet i Chinatown i New York. Det är litet men väldigt mysigt. Matchan importeras direkt från Japan, och menyn erbjuder allt från matcha-mjukglass och desserter till olika matcha-drycker.
Vi smakade lite olika från menyn. Först provade vi deras Matcha Banana Pudding, som vi båda gillade väldigt mycket. Kombinationen av matcha och banan var överraskande lyckad, och konsistensen var mjuk och krämig utan att vara för söt. Det var en stor portion, så det fanns gott om utrymme att dela.
Därefter testade vi deras Milo Soft Serve. Är det bara jag, eller ser man Milo-desserter överallt i New York just nu? Själva mjukglassen var helt okej, men chokladsmaken var ganska svag, och det var inte riktigt min grej. Om du är ett Milo-fan kan det vara värt att testa, men personligen skulle jag hålla mig till matcha-desserterna.
Vi fick också en Strawberry Matcha Latte, som var riktigt god – för matcha och jordgubbar är ju en fantastisk kombination. Man kunde själv välja sockerhalt, och jag valde “less sweet”, vilket var helt perfekt för mig.
Om du besöker Matcha Cafe Maiko skulle jag definitivt rekommendera de matchabaserade desserterna, för det är där Maiko verkligen briljerar.
Det finns mycket begränsat med sittplatser (och utrymme generellt) i det lilla caféet, så det är bäst att besöka Maiko en dag med fint väder så att du kan ta med dig desserten eller din matcha-latte ut i solen.
Matchan är av riktigt bra kvalitet, så jag skulle rekommendera att hålla tillsatt socker till ett minimum för att få den fulla smakupplevelsen.
Matcha Cafe Maiko, 132 Bowery, New York, NY 10013



