Hotell & Restauranger - Vad ska man uppleva i Phnom Penh?
Angkor Bullet Jewellery är ett socialt företag grundat av Chantha Thoenun. Chanthas mamma dog när han var fyra år gammal och hans pappa dödades av Röda Khmererna när han var …
Angkor Bullet Jewellery är ett socialt företag grundat av Chantha Thoenun. Chanthas mamma dog när han var fyra år gammal och hans pappa dödades av Röda Khmererna när han var …
Har du provat vaktelägg? De små fina ägg är en vanlig snack i Cambodia och finns i två varianter: hårdkokta och balut. Jag gillar båda sorterna och tänkte berätta lite …
Jag älskar skaldjur, och jag kommer nog aldrig tröttna på räkorna, som man hittar på Central Market i Phnom Penh. Räkorna är marinerade och wokade i en jättegod sås med …
Hotell & Restauranger - Vad ska man uppleva i Phnom Penh?
Angkor Bullet Jewellery är ett socialt företag grundat av Chantha Thoenun. Chanthas mamma dog när han var fyra år gammal och hans pappa dödades av Röda Khmererna när han var …
Har du provat vaktelägg? De små fina ägg är en vanlig snack i Cambodia och finns i två varianter: hårdkokta och balut. Jag gillar båda sorterna och tänkte berätta lite …
Jag älskar skaldjur, och jag kommer nog aldrig tröttna på räkorna, som man hittar på Central Market i Phnom Penh. Räkorna är marinerade och wokade i en jättegod sås med …
Om du gillar skaldjur och vill testa en verkligen unik og traditionell snack, måste du prova wokade hjärtmusslor. På Central Market, hittar du hjärtmusslorna i sektionen med matbodar, som säljer …
Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den …
I utkanten av en liten by i Takeo ligger Meas Family Homestay, som är den äldsta av sin sort i Cambodia. Sedan 1999 har vänner och gäster kunnat övernatta hos …
Weavers Project är ett social företag som startades av Sonas World och familjen Meas med syftet att skapa hållbar ekonomisk tillväxt i landsbygden i Cambodia. Cambodia har en stark tradition …
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du kan även göra salladen på rått oxkött som är “kokt” i limejuice och prahok (fermenterad fish paste).
Varje gång jag har blivit bjuden på lunch eller middag hemma hos Kanary från CWSG, har denna sås stått på bordet. Kanarys mamma, aka The Grandma, gör en sats varje …
Häromdagen tog jag med Kanary och hennes familj + Yary för Afternoon Tea på Raffles Hotel Le Royal, som är ett nästan 100 år gammalt hotell i Phnom Penh. Under …
Jag hade länge försökt hitta någon, som kunde designa kläder för Mitzie Mee och jag hade gått på så många nitar undervägs att jag nästan hade gett upp, när Paul …
Det finns inte många 100% vegetariska restauranger i Phnom Penh, men en del av de internationella restaurangerna riktad mot expats och turister har ett bra urval av vegetarisk mat på …
Mitzie Mee • Højrupvej 149 • 7000 Fredericia • Danmark • CVR: 39272768
©Fair Fashionista ApS 2022 – All rights reserved