Var ska man äta på Fuerteventura?

Var ska man äta på Fuerteventura?

En sak som förvånade mig med Fuerteventura är hur lätt det är att hitta bra restauranger, även i de mer turistiga områden. Att äta ute är billigt, och maten är god. Gillar man fisk och skaldjur har man också kommit rätt, för här hittar man allt från vitlöksräkor till grillad bläckfisk, och priserna är betydligt lägre än i Danmark. Här är några av de restauranger vi åt på, och som vi verkligen gillade:

Pulperia Dejavu Café – Corralejo

$$$

Pulperia är en tapasbar i Corralejo som har specialiserat sig på olika sorters rätter med bläckfisk. Restaurangen ligger i ett område med mycket turister, men maten är god, och de moderna fusionsrätterna på menyn är förfriskande annorlunda jämfört med vad man annars hittar i den delen av staden.

Läs blogginlägget om Pulperia >>

Pulperia Dejavu Café, C. Lepanto, 2, 35660 Corralejo

Al Fresco – Costa Calma

$$

Al Fresco öppnade mitten av 2022, och den familjeägda restaurangen erbjuder både fantastisk service och mat. Även om ditt hotell ligger i en annan stad, är Al Fresco ett av de ställena som är värt en liten åktur. Det är en av de där dolda pärlorna som man egentligen inte vill berätta om för andra, man bara vill hålla för sig själv.

Läs blogginlägget om Al Fresco >>

Al Fresco, CC, C. Punta de los Molinillos, s/n, lokal 16, 35627 Costa Calma

La Bodega de Jandía – Morro Jable

$$$

Trevlig tapasbar precis bakom stranden i Morro Jable. Många av de små rätterna kommer med en liten twist, och detta tillsammans med den karismatiske ägaren Ramón gör, att en måltid på La Bodega de Jandía är något, du inte vill missa. Tapasbaren är bland de mest populära ställena att äta lunch eller middag i Morro Jable, så en bordsreservation är obligatorisk.

La Bodega de Jandía C. Diputado Manuel Velázquez Cabrera, 4, 35625 Morro Jable

Plan B – La Pared

$$

Litet café med goda bocadillo-mackor och Currywurst(!). Om du bor på La Pared powered by Playitas är Plan B ett bra alternativ för de dagarna, där du har tröttnat på hotellets buffémat.

Läs blogginlägget om Plan B >>

Plan B, Av. del Istmo, 10, 35627 La Pared

Hotellrestaurangen på La Pared powered by Playitas

$$

Restaurangen på La Pared är helt okej och varje kväll är det olika teman på buffén. Restaurangen ligger på ett sportsresort, så det finns såklart gott om hälsosamma rätter, och även om buffén kanske inte är något som kommer imponera på kompisarna hemma, är det fortfarande god, gedigen buffémat, med något för alla smaker.

Läs blogginlägget om La Pared powered by Playitas >>

La Pared drivs av Playitas, Av. del Istmo, 6, 35627 La Pared

Caretta Beach – La Pared

$$$

Caretta Beach erbjuder en av de vackraste solnedgångarna i La Pared. Maten är också ok, men det är drinkar + solnedgångs-kombon som utgör huvudanledningen till varför man ska besöka Caretta Beach.

Caretta Beach, C. Muro de Terequey, 35627 La Pared

Café Caveto – La Pared

$$

Mysigt litet café i La Pared. Vi fikade bara, men kaféet serverar även smörgåsar och bakverk, och man kan också beställa picknickpaket att ta med sig på stranden.

Läs blogginlägget om Café Caveto >>

Cafe Caveto, Av. del Istmo, 17, 35627 La Pared

Restaurante Ramón – La Lajita

$$

Riktigt mysig fisk- och skaldjursrestaurang med ett pittoreskt läge vid stranden i La Lajita, som är en liten by, borta från de större turistorterna. Även om du nog inte kommer att vara den enda turisten här, känns Ramón definitivt mer lokal och autentisk än någon av de andra restaurangerna på den här listan, och maten är billig, enkel och alldeles utsökt.

Läs blogginlägget om Restaurante Ramón

Restaurante Ramón, Av. Fragata, 35627 La Lajita

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop