Även om Corralejo inte är huvudstaden på Fuerteventura, är det här man hittar flest turister, med allt vad det innebär. Det är här man ska bo, om man vill vara i mitten av all action på Fuerteventura, men om horder av turister och fest hela natten inte är din grej, är Corralejo förmodligen inte för dig.
Det finns dock en sak, som jag verkligen gillar med Corralejo, och det är det goda utbudet av restauranger, så en av dagarna åkte Syster T och jag hela vägen från La Pared till Corralejo. Jag hade hittat en tapasrestaurang Pulperia Dejavu Cafe, som jag såg fram emot att prova. Pulperia har specialiserat sig i olika rätter med bläckfisk, och det fanns mycket att välja på. Allt lät ju så gott, så det var svårt att veta, vad man skulle ta, men personalen föreslog, att vi testade bläckfisken med teriyaki. Det smakade riktigt bra, men jag kunde inte låta bli att ångra, att vi inte provade bläckfisken med pico de gallo och mango, som jag också tror skulle ha smakat riktigt gott.
Vi beställde också Pulpo a la Gallega, som är skivad bläckfisk serverad med potatis och kryddat med paprika. Det är en rätt som finns på många tapasrestauranger i Spanien, och de flesta ställen, inklusive Pulperia, lager den till perfektion. Trine ville prova tonfisktartaren, och den smakade helt okej, men det finns ingen tvekan, att bläckfisk är där Pulperia verkligen glänser.
Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?
Pulperia DejaVu, C. Lepanto, 2, 35660 Corralejo