Den bästa frukosten i New York – Mina favoriter

Frukost i New York - New York Guide

New York har många bra frukostrestauranger och jag unnar mig ofta lyxen att äta frukost ute. På helgerna beställer jag vanligtvis något med ägg (Eggs Benedict är alltid en favorit), men på vardagarna, blir det ofta en Bircher müsli eller en granola bowl.

Här är några av mina favoritställen, och om ni, precis som jag, har en förkärlek för närproducerat och ekologiskt med extra avocado och hollandaise, tror jag att ni också kommer att gilla dem:

The Butcher’s Daughter

Namnet avslöjar inte just att det här är en 100% vegetarisk restaurang, men om man vill börja dagen med gott samvete gentemot djuren, är det hit man ska gå. Det finns massor av läckra juicer och smoothies att välja mellan, samt olika sorters kaffe och te. Deras rätter med ägg är riktigt bra, men om man är vegan kan man prova deras acai bowl eller coconut yogurt parfait, som är helt fria från animaliska ingredienser.

The Butcher’s Daughter, 19 Kenmare Street, Nolita, New York

Jack’s Wife Freda

Supermysig café/bistro med god, hälsosam och Insta-friendly mat med medelhavs-touch. Det finns flera filialer av Jack’s Wife Freda runt om i staden, men den på Lafayette Street är förmodligen den mest kända, följt av den på Carmine Street. Under helgerna är båda ställena populära för brunch (de gör jättegoda Cantaloupe-mimosas), så kom ihåg att boka bord i förväg, så du slipper vänta. Jag har ännu inte beställt något på Jack’s Wife Freda, som jag inte gillade, men om jag måste välja en favorit skulle det nog vara skålen med rosa grapefrukt, granola och yoghurt. Den är riktigt god, men inte så stor, så om du är lika hungrig som jag på morgonen, bör du nog beställa något annat vid sidan av.

Jack’s Wife Freda, 226 Lafayette St, New York

Clinton Street Baking Co.

Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men med tiden har jag blivit övervunnit. De legendariska pannkakorna med maple butter är världsberömda, men man bör inte heller missa deras Eggs Benedict med lax. Portionerna är mycket stora. Clinton Street Baking Co. tar endast kreditkort på kvällen (inte på morgonen) och deras frukost är åt det dyrare hållet, så kom ihåg att ta med tillräckligt med kontanter.

Clinton Street Baking Co., 4 Clinton Street (between Avenue B & Houston St), Lower East Side, New York

Dudleys

En populär australiensisk restaurang/bar/kafé på hörnet av Orchard Street och Broome Street. Jag kan alltid äta deras avocadosmörgås med stekt ägg och deras pannkakor med hasselnötter och banan är nästan lika bra (eller bätrre, beroende på, vem man frågar) från Clinton Street Baking Co. De bästa borden är utanför på trottoaren, om vädret tillåter det, men om man vill ha tag på dem får man stiga upp tidigt.

Dudleys, 85 Orchard Street, Lower East Side, New York

Cafe Select

Jag fick syn på Cafe Select på väg hem från gymmet och föll omedelbart för den mysiga schweiziska kaféet med sin billiga men goda kaffe. Bara tanken på deras Bircher müsli med färsk frukt får mig upp ur sängen och genom yogaträningen på morgonen, och deras rösti med rökt lax beställer jag, när jag vill unna mig själv något extra gott under helgen.

Cafe Select, 212 Lafayette Street, SoHo, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop