New Jersey: Birria Tacos på Chofi Taco i Union City

Birria Tacos på Chofi Taco i Union City

Det är flera år sedan jag först hörde talas om birria tacos, men det skulle dröja ett bra tag innan jag äntligen fick smaka birria tacos själv. Jag hade nästan glömt bort att birria tacos var på min to-do list, när mexicanska kompis Alejandra (@lemontwist_nyc) för några veckor sedan föreslog, att vi åkte till Chofi Taco i Union City. Enligt Ale, har Chofi Taco några av de bästa birria-tacos, hon har provat, och efter vårt besök kan jag bara hålla med. Deras tacos är fantastiska!

Birria är en sorts mexikansk gryta, som traditionellt görs på getkött, men som även finns med nötkött, kyckling eller lamm, och birriatacos är som namnet antyder tacos med köttet från grytan. Soppan eller såsen (consomé) från grytan serveras i en liten skål brevid, så man kan doppa sina tacos. Ale berättade att man på många ställen i Mexiko får serverat birria med köttet kvar, så man själv får fiska upp köttbitarna och laga sin egen taco med kött, koriander och lime.

Ale sa, att man på många ställen bara får en liten portion consomé, så hon gillade, att man fick så mycket på Chofi, så att det räckte både för att doppa tacosen, och att dricka som soppa efteråt.

Tillsammans med maten drack vi ett glas horchata, som är en mexikansk risdryck med kanel och socker, och den söta, lena smaken var en riktigt fin kontrast till den kryddiga mexikanska maten.

Vi beställde även esquites, som är mexikanska lösa majs, i motsats till elotes, som fortfarande sitter kvar på kolven. Man äter esquites med crema (mexikansk gräddfil), lime och queso fresco (en sorts mexikansk ost), och det smakar jättegott.

Sopes är tjocka, mexikanska tortillas med en upphöjning runt kanten, så man kan fylla den med alla möjliga läckra saker utan att de ramlar av, så när vi såg sopes på menyn (på Chofi Taco är de mörkblå) var vi såklart också tvungna att prova dem. Sopes serverades med ost, lök och röd och grön salsa och smakar riktigt gott också. Så praktiskt med den upphöjda kanten, som håller toppingen på plats!

Här är en video från vår birria taco lunch på Chofi:

Ni hittar videon på engelska här >>


Chofi Taco, 1706 Summit Ave, Union City, NJ

Chofi Taco Union City NJ

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop