New York: Excuse My French – Lower East Side

Excuse My French, Lower East Side, New York

Excuse My French är en charmig fransk tapasbar med riktigt god mat. Ni vet, ett sådant ställe man skulle älska att ha precis runt hörnet från där man bor. Restaurangen ligger på Orchard Street, som är Lower East Side’s hipster-motorväg, så jag hade lagt märke till restaurangen tidigare, men den lilla restaurangen var alltid full, när jag var hungrig. Klockan 22 på en vardag lyckades det äntligen, och vi fick två platser i baren.

Jag gillar escargots, eller, ja … Jag gillar smaken av vitlök och smör, men jag har ärligt talat inte den minsta aning om hur en snigel au naturel egentligen smakar. Jag tror inte att jag har lust att ta reda på det heller. Anyway, de escargots de serverade på Excuse My French var riktigt stora, och skalen var så vackra att jag övervägde att fråga om jag kunde ta dem med mig hem och använda för inredning.

Menyn hade också en handfull vegetariska alternativ och vi provade bakat Portobellosvamp med vitlök och örter. Konsistensen var nästan som kött, och jag tyckte om den sprödhet som brödsmulorna ovanpå åstadkom, nästan som en svamp-schnitzel. Poul var dock inte ett fan, så jag fick ha portobellosvampen för mig själv.

Min ordbok vill översätta rillettes till pâté, men jag är inte säker att fransmännen skulle hålla med om den översättningen. Det är en slags smet gjord på fläsk eller anka, som den vi hade på Excuse My French, och innan jag blev ett cheese monster åt jag alltid rillettes med min baguette, när alla andra åt brie.

Råbiff är en annan rätt jag verkligen gillar. På Excuse My French serveras biffen med en rå vaktel-äggula ovanpå samt någon vit kräm och några odefinierade örter vid sidan av, som jag fortfarande inte är säker på var beräknade för att äta eller inte.

Vi hade två cocktails varje, men jag kommer inte ihåg namnet på dem. En av dem ser ni på bilden nedanför, och jag har för mig att det var en champagnecocktail av något slag?

De intima omgivningarna på Excuse My French gör stället perfekt för en dejt. En av mina manliga kompisar tar alltid sina dejts till The Back Room på andra dejten, men om dejten är hungrig, tycker jag att Excuse My French vore ett bättre alternativ. Jag ska säga åt honom att gå dit i stället.

Excuse My French, 96 Orchard Street (between Broome St & Delancey St), Lower East Side, New York, Tel: +1 (212) 780-9600. No reservations.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård