New York: Haenyeo – God mat och goda drinkar i Park Slope

Haenyeo - God mat och goda drinkar - Park Slope - New York Blogg

Park Slope är ett område i Brooklyn med jättegoda restauranger, så när Sue och jag planerade vår utekväll förra månaden, bestämde vi oss för att träffas Haenyeo, som är en av Sues gamla favoriter i området. På tunnelbanan, på väg till Haenyeo, var det signalfel, så jag var sen. Jag sprang den korta sträckan från Union St. station och kom till restaurangen 10 minuter sent och andfådd.

Haenyeo är en koreansk restaurang med en intressant blandning av traditionella koreanska rätter och modern koreansk mat på menyn, och trots att det bara var en vanlig tisdag var restaurangen fullsatt den kvällen. Haenyeo är känd för goda cocktails, så Sue föreslog att jag provade hennes favorit, The Squid and the Whale, med shochu, äggvita och sesamolja. Det kanske låter som en konstig blandning, men det var riktigt bra.

Sue föreslog också att vi beställde de grillade ostronen med sjögrässmör på brioche toast. Det är en av Haenyeos signaturrätter, och det smakade fantastiskt. Jag föredrar vanligtvis att äta råa ostron, men de grillade på Haenyeo var out of this world. Jag hade också lust på kimchi chigae, som är en traditionell koreansk soppa med kimchi och tofu, så det beställde vi också, och Haenyeo visade, att de också hade full koll på klassikerna.

När jag var yngre innebar en utekväll för mig ofta middag på restaurang, följt av drinkar på en bar och sedan nattklubb till långt in på småtimmarna. Nu, när jag är äldre, föredrar jag att stanna på samma ställe hela kvällen, och jag gillar inte heller att vara ute allt för sent, så en sen middag på en restaurang som Haenyeo, som också serverar goda cocktails, är numera den perfekta utekvällen för mig.


Haenyeo, 239 Fifth Avenue, Brooklyn, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop