New York: Middag hos Ehsan och Elena i Midtown East

Elena's homemade soup
Elenas hemlagade soppa

Ehsan och Elena har precis flyttat till en ny lägenhet i Midtown East, så för några dagar sedan hade de bjudit in mig på middag. Ehsan och jag känner varandra från när vi pluggade tillsammans på Chalmers i Göteborg, så inför middagen hade han handlat olika svenska snacks från IKEA. Det är nästan inte till att fatta, att vi har känt varandra i 14 år, men jag är så glad att vi har lyckats hålla kontakten.

Förrätten var en jättegod vegetarisk soppa och till huvudrätt fick vi ugnsbakade biffar med tomat. Till dessert hade jag tagit med mig bakverk från Supermoon Bakeshop, som är en ny, hip bakeshop i Lower East Side. Då det var dags för efterrätt var vi dock alla så fulla, att vi bara orkade en liten bit av matcha-croissanten .

Den fjärde middagsgästen var en av Ehsans gamla vänner. Den stackars killen hade fått matförgiftning efter att ha ätit en bit dålig lax dagen innan, och under middagen fick han gå till badrummet flera gånger. Det var så illa att det ett tag såg ut som att han skulle kräkas i soppan, men på något sätt lyckades han uthärda hela middagen OCH samtidigt hålla en konversation igång om internationella lån och förebyggande av penningtvätt. Ett hardcore-ämne för ett middagssällskap, och jag kan berätta at mitt bidrag var väldigt blygsamt, men det är alltid kul att lära sig något nytt. Jag lyssnade därför noggrant fram tills att jag lyckades ändra ämnet till något lite mer lättsamt (“vad tycker ni om croissant toasts”). Det var riktigt trevligt att se Ehsan och Elena igen, och vi lovade varandra att ses igen snart.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård