New York: Var ska man bo?

New York Guide

New York har många supertrendiga områden, som alla har unik karaktär och atmosfär, men var är det bäst att bo? Det beror naturligtvis på vem man är, vad man gillar och vilken budget man har, men om det är första gången du besöker New York, rekommenderar jag dock att du bor på Manhattan, eftersom du då har nära till sightseeing och lätt kan ta dig runt. Här är mina personliga, ytterst subjektiva åsikter om, var det är bäst att bo i New York:

Lower East Side och East Village

Detta är förmodligen det trendigaste områden på Manhattan just nu. East Village är mer turistigt än Lower East Side, men båda områdena har fortfarande en mycket lokal och ultra-hip atmosfär. Det finns massor av små specialbutiker, och restaurangerna och barerna är både bättre och billigare än många andra områden på Manhattan. Det finns inte så många hotell i området, så leta efter privata hyresvärdar på AirBnB.

SoHo

Trendiga SoHo är där man ska bo om man gillar shopping, trendspaning och café/bar-hopping. Det finns numera ett riktigt bra urval av boutique-hotell i området och även om vissa av dem är i den dyra änden, kan man spara mycket pengar på transport genom att bo precis där allt händer.

Greenwich Village/West Village

Medan Lower East Side och East Village fortfarande har lite edge, framstår Greenwich Village nästan dockhusaktigt vackert. Det finns grönska längs de små gatorna och många av husen ser ut som om Carrie Bradshaw kunde komma nerför trapporna när som helst. Det finns ett bra utbud av små mysiga restauranger och barer i området och man saknar inte heller något på shoppingfronten, även om det är i den dyrare änden av skalan.

Chelsea och Meatpacking District

Meatpacking District och den västra delen av Chelsea brukade vara industriområden, men båda områdena har genomgått en enorm förvandling och Meatpacking District är idag en av de mest populära platserna att gå ut på i New York, speciellt bland turister från Europa. Det är här man hittar alla stadens fancy nattklubbar med VIP-bord, kändisar och strikta dresscodes. Hotell i Meatpacking District är dyra, men om man planerar att festa hela semestern kan det ändå vara värt det eftersom man sparar på taxi och Uber-räkningen efter nattens eskapader genom att bo i området.

Midtown

I Midtown har man många av New Yorks sevärdheter på bekvämt gångavstånd, och att bo mitt i allt betyder också att resorna med tunnelbana och taxi till de flesta andra platserna på Manhattan är kortare och billigare. Nackdelen är att den här delen av New York kan kännas mycket business-aktig och turistig, och vissa av gatorna kan vara ganska öde när folk går hem för dagen från kontorsbyggnaderna. Det finns dock flera trevliga områden speciellt i Midtown East, där man bland annat hittar ett par gator med flera japanska restauranger och livsmedelsbutiker.

Jag skulle inte rekommendera att bo precis vid Times Square, för även om neonljusen ser bra ut på Instagram, så är området extremt turistigt och ganska klyschigt, och de flesta riktiga New Yorkers undviker området. Restaurangerna är dyra och standarden och servicen brister ofta. Såklart ska man uppleva Times Square, om man inte har varit i New York tidigare, men en eller två kvällar borde räcka, och jag tvekar på att någon skulle vilja bo där under hela semestern.

Lite om de andra områdena

Brooklyn är faktiskt den mest folkrika av New Yorks fem stadsdelar. Det finns också bra kollektivtrafik till Manhattan, så när hyran sköt i höjden på Manhattan flyttade många till Brooklyn. Det är också i Brooklyn ,som man hittar områden som Dumbo, Williamsburg, Fort Greene och Greenpoint, som är kända för sin konstnärsmiljö och sin benägenhet för ekologiska, hållbara produkter. Det finns en genuin lokal känsla i dessa områden som man inte hittar någon annanstans på Manhattan. Men Brooklyn är enormt, och vissa av kvarteren kan vara lite skumma, särskilt efter mörkrets inbrott.

Upper West Side och Upper East Side är båda riktigt trevliga områden på varsin sida av den vackra och grönskande Central Park. Utbudet av restauranger och barer är dock något mer sparsamt än de andra områdena som nämns i denna guide. Om budgeten är begränsad har Upper West Side dock ett bra utbud av billiga hotell och vandrarhem i norra delen, men då ska man vara medveten om att man kommer spendera en hel del tid på transport till mer centrala delar av Manhattan.

Harlem är en spännande och mycket up-and-coming stadsdel, men det är lite för långt bort för att vara praktisk att bo i Harlem, om man är i New York för första gången. Även om det är mycket säkrare att röra sig i Harlem nu för tiden finns det fortfarande vissa områden, som man bör undvika, särskilt efter mörkrets inbrott.

Om man vill bo centralt på Manhattan är Chinatown förmodligen ett av de billigaste områdena. Dock är standarden generellt sett ganska dålig för de billigare hotellen i den delen av staden. Om man vill bo riktigt billigt är en säng på AirBnB nog ett bättre alternativ.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop