Ole & Steen – Danska fastelavnsbullar i New York

Danish Fastelavn bun at Ole & Steen, New York City

Förra veckan skulle jag besöka Tina i New Jersey och hon var jättesugen på dansk morotsrågbröd, så hon frågade mig om jag skulle kunna ta med mig rågbröd från New York? Javisst! Så torsdag morgon, på vägen till Penn station, gick jag en sväng förbi det danska bageriet Ole & Steen vid Bryant Park.

Ole & Steen har bara funnits i New York i lite mer än ett år, men det verkar ha gått riktigt bra för dem, och många av mina NYC-kompisar är redan fans av deras kanelbullar (som de kallar cinnamon swirls i USA).

I Danmark brukar det vara många kunder hos bagerierna mellan 7-8 på morgonen, när alla vill köpa rundstykker, danska frukostfrallor, färsk från ugnen. Fast på Ole & Steen vid Bryant Park var det en lugn morgon och personalen hade tid att prate. Jag är inte säker på om det var min danska accent eller det faktum att jag köpte tre morotsrågbröd, men den danska flickan bakom disken förstod snabbt att jag också var från Danmark, och innan jag gick därifrån, gav hon mig en fastelavnsbulle med hallon att dela med Tina i New Jersey. Jättesnällt!

Jag älskar Ole & Steen, eller Lagkagehuset, som vi kallar bagerikedjan i Danmark, och när jag är i Fredericia för att besöka mina föräldrar, är jag en stamgäst i den lokala Lagkagehuset Drive -Through. Medan kanelbullarna helt säkert är bra, så är rågbrödet och jordgubbstårtorna (på sommaren) mina personliga favoriter. Jag kanske borde göra en snabbguide till mina NYC-kompisar om vad man ska beställa, när de någon gång tröttnar på kanelbullarna?


Ole & Steen, 80 W 40th St, Bryant Park, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop