P.J. Clarke’s – En riktig New York klassiker

P.J. Clarke's, New York

P. J. Clarkes har funnits på hörnet av 3rd Avenue och 55th Street sedan 1884, och baren bara andas den här äkta, old school-atmosfären, som inte går att fejka. P. J. Clarkes serverar dessutom en legendarisk cheeseburgare, samt pommes frites, som lätt är bland de bästa i staden, så man skulle tro att baren var en riktig turistmagnet.

Men av någon anledning har P. J. Clarke’s lyckats förbli väldigt oturistad , och kliver man in någon kväll under veckan, ser man snabbt att de flesta av barens gäster är affärsmän och kvinnor, som tar en drink efter jobbet.

P. J. Clarke’s är alltid fyllt, men bartendrarna är vänliga och pratar som om man var stamgäst, och på tal om stamgäster, så finns det ett members only-rum, Sidecar, en trappa upp. Rummet är reserverat för P. J. Clarke’s mest lojala gäster, och det skulle finnas många NYC-kändisar bland medlemmarna .

Mitt första besök på P. J. Clarke’s var med Viv och Kent från White Caviar Life i Sydney. De var i staden för Fashion Week, och även om de båda var super jet-lagged beslutade vi att gå och ta en drink. Öl, bourbon och ostron, – bästa kuren mot jetlag 🙂

Första gången vi träffades var i Sydney, andra gången blev i NYC. Undrar var vi möts nästa gång?


P.J. Clarke’s, 915 3rd Avenue (corner of E55th St), Midtown, New York City

Schwanen Garten

Clean Beauty från Korea

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser