Bangkok: Afternoon tea på Authors’ Lounge – Mandarin Oriental

Afternoon Tea at the Authors' Lounge, Mandarin Oriental Bangkok

Afternoon tea på Authors’ Lounge på Mandarin Oriental är en av de sakerna man bara måste göra, om man är i Bangkok. Lämna din ryggsäck och flipflops hemma (det finns en ganska strikt klädkod) innan du går ner till Chao Phraya River för att få en glimt av, och ett smakprov på, hur Bangkok var för länge sedan.

Authors’ Lounge brukade vara en trädgård med ett vattenhål där det bodde en sköldpadda och en berömd skylt brukade varna för att man inte fick mata sköldpaddan. I dag finns det ingen sköldpadda, men däremot är Authors’ Lounge på Mandarin Oriental känd som ett av dem bästa ställena för Afternoon Tea i hela världen.

Man kan välja mellan Western Afternoon Tea eller Oriental Afternoon Tea, och båda två inkluderar kaffe eller te. Från den västerländska menyn var den gröna sparrisen i tomatgelé väldigt rolig och välsmakande, men överlag tyckte jag den orientaliska menyn var bättre och mer intressant. De små paketen utgjorde den perfekta blandningen av söt, salt och starkt. En Afternoon Tea meny hade varit mer än tillräckligt för att två personer, men jag tror inte, att man fick dela.

Afternoon Tea på Authors’ Lounge kostar 1500THB vilket kanske är mycket för Bangkok men prisvärd med avseende på de eleganta omgivningarna och den goda maten. Mandarin Oriental i Bangkok är dessutom det äldsta Mandarin Oriental-hotellet, och utan tvekan en av de vackraste och mest luxuösa hotellen i Bangkok.

Afternoon Tea på Authors’ Lounge är mycket populärt, särskilt bland asiatiska turister, så jag kan rekommendera att man boka bord i god tid i förväg.

Afternoon Tea serveras i Authors’ Lounge kl. 12.00-17.30.


Authors’ Lounge at Mandarin Oriental Bangkok, Tel: +66 (2) 6599000


[ess_grid alias=”bangkok-guide”]

[ess_grid alias=”bangkok-restaurants-blog-related”]

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård