Bangkok: Happy Hour på Red Sky Rooftop Bar

Red Sky Rooftop Bar, Bangkok

Rikke och Magnus bor på ett hotell på samma gata som jag, så idag avtalade vi att träffas kl 17 för sundowner drinks på Red Sky, som är takbaren på Centara Grand-hotellet. Vi tog SkyTrain till Chitlom, och därifrån gick vi till hotellet, som ligger i köpcentret Central World. Central World är enormt, så vi gick fel både en och två gånger. Trots att jag har varit på Red Sky flera gånger tidigare, tog det oss fortfarande 20 minuter att gå igenom köpcentret och hitta rätt väg till hotellobbyn.

Det lyckades äntligen, och det var verkligen värt det. Red Sky ligger på 55:e våningen, så man har den mest fantastiska utsikten över staden, och jag gillar Red Sky bra mycket bättre än Sky Bar som nog är den mest kända takbaren i Bangkok. Sky Bar vänder sig främst till turister som vill se baren från Hangover och kunna berätta för sina vänner att de har varit på världens högsta takbar, och de gånger jag har varit där har det känts mer som en turistfälla än som ett ställe att ha kul. Det finns ingenstans att sitta, och man dricker sina dyra drinkar ur plastkoppar, så när man är klar med fotografering finns det verkligen inget annat att ta sig till.

Red Sky känns mer som en riktig bar, och utsikten (som är bland de bästa i Bangkok) är bara en extra bonus. Man betalar inget inträde och drink-priserna är helt ok, särskilt under happy hour. Vi betalade totalt 1800THB för 2 glas vin, 2 glas Martini, 2 öl och 2 portioner truffle fries. Happy hour slutar klockan 6, och vi hann beställa drinkar klockan 05:50. Personalen var jättesnälla och vi fick dricka våra drinkar i lugn och ro utan känslan av att man hellre skulle vilja ge platsen till gäster som beställde från den vanliga menyn. En verkligen bra happy hour som sedan blev till happy evening.


Red Sky at Centara Grand 55F, Central World, Bangkok, Hours: 6pm-1am, Tel: +66 (0) 2100 1234,Dresscode: Smart casual, no singlets,flip flops, sport shorts

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård