Bangkok: Hoy Tod Chao Lay – Pad Thai och ostron-omelett

Hoy Tod Chao Lay Bangkok

Hoy Tod Chao Lay är ett gatukök/restaurang nära Thong Lo BTS-stationen. Jag åkte dit för att spana in deras pad thai, som är insvept i ett krispigt skal med stekt ägg. Enligt dem själva och CNN är det femte bästa pad thai i världen.

Thailändsk omelett med ostron, hoy tod, är en annan signaturrätt på Hoy Tod Chao Lay, men jag gillar inte varma ostron, så hoy tod var inte en del av min plan. Men då såg jag den stora, iskylda brickan med skaldjur utanför restaurangen och kunde inte låta bli också att beställa en omelett.

Jag fick den mjuka versionen av hoy tod med ägg och ostron som bara var stekt några få sekunder. Det är uppenbarligen så det ska vara, för det var hur de flesta av de andra matgästerna på Hoy Tod Chao Lay beställde deras hoy tod. Det smakade helt ok, men nästa gången tror jag, att jag kommer att beställa den fastare versionen som stekas lite längre. Vänta! Sa jag nästa gången? Ja! Varma ostron skulle lätt kunna bli min grej.

Deras pad thai var också väldigt god. Det var lindat i ett krispigt skal med stekt ägg, och inte alls så oljig som pad thai kan vara ibland. Jag gick all-in med såser och böngroddar, så det tog ett tag att gräva sig ner till själva pad thaien, men när det lyckades kunde jag konstatera, att det definitivt var en av de bättre pad thais jag har smakat.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop