Bangkok: Octave – Takbaren på Marriott

Octave är takbaren på Marriott i det eleganta Thonglor-området. Baren är mycket populär bland Bangkoks expats, och är man där inte exakt när de öppnar klockan 17.00, kan det vara svårt att hitta en bra plats att titta på solnedgången ifrån.

I lobbyn tar man hissen upp till 45:e våningen. Därifrån tar man en annan hiss till 48:e våningen. För att komma till takbaren och den fantastiska utsikten går man sedan uppför trappan till vad som borde vara 49:e våningen.

En av orsakerna till att jag gillar Octave så mycket är att baren attraherar en skön publik utan allt för många turister. Atmosfären är avslappnad och elegant på samma tid, och från baren har man den mest fantastiska utsikten över staden, så kom ihåg kameran. När det visade sig att Rikke var i Bangkok på samma tid som jag var, skulle jag såklart introducera henne till vad som lätt kunde vara Bangkoks bästa bar Som ni kan se i videon nedan, gillade hon både utsikt och cocktails 🙂


Octave, Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit, 2 Sukhumvit Road Soi 57, Bangkok 10110, Tel: +66-2-7970000, Öppettider: Mån-Sön: 17-2, Närmsta BTS: Thong Lo, Bäst för: Solnedgång, Happy Hour, Cocktails med utsikt


  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård