Hong Kong-style frukost på Cross Cafe

Macaroni soup with ham , Hong Kong style breakfast at Cross Cafe in Causeway Bay

I närheten av mitt hotell i Hong Kong hittade jag ett riktigt trevligt café, Cross Cafe. Jag gick dit till frukost och fick en meny med makaronsoppa med skinka (eller Spam), toast och äggröra. Makaronsoppa är en populär frukosträtt i Hong Kong, och ja, det smakar mycket bättre än det ser ut. Den vita soppan var rik på smak och blandningen av gröna ärtor, morot och skinka fick mig att tänka på en soppa-version av danska tarteletter.

Jag fick också en ananasbulle, som inte innehåller någon ananas, men fick sitt namn på grund av att ytan påminner lite om en ananas. Bullen serveras varm med en tjock smörklick som smälter medan man äter bullen och gör insidan fuktig och god.

Ananasbullar smakar som bäst tillsammans med en kopp varm Hong Kong Milk Tea, som är ett orange-brunt te blandat med kondenserad mjölk. Det är en stark, söt dryck med en kola-liknande eftersmak, lite som thailändskt mjölkte eller indisk karak.

Mjölken på Cross Café kommer från Trappist Dairy, som är ett gammalt mejeri, som drivs av ett kloster på ön Lantau i Hong Kong. Många människor i Hong Kong växte upp med mjölk från Trappist Dairy och är väldigt nostalgiska om varumärket.

De flesta frukosträtterna på Cross Café kostar runt 36-40HKD och inkluderar kaffe eller te. Väldigt billigt när man räknar in den goda maten samt de trevliga omgivningarna som man får på köpet. Det finns två Cross Cafe-filialer i Hong Kong och den jag besökte ligger i Causeway Bay. Skylten utanför kaféet visar bara namnet på kinesiska, men se upp för en retroskylt med ett kors som första tecken, då har du hittat rätt.

Cross Cafe , 64 Leighton Rd, Causeway Bay, Hong Kong

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård