Hong Kong-style frukost på Cross Cafe

Macaroni soup with ham , Hong Kong style breakfast at Cross Cafe in Causeway Bay

I närheten av mitt hotell i Hong Kong hittade jag ett riktigt trevligt café, Cross Cafe. Jag gick dit till frukost och fick en meny med makaronsoppa med skinka (eller Spam), toast och äggröra. Makaronsoppa är en populär frukosträtt i Hong Kong, och ja, det smakar mycket bättre än det ser ut. Den vita soppan var rik på smak och blandningen av gröna ärtor, morot och skinka fick mig att tänka på en soppa-version av danska tarteletter.

Jag fick också en ananasbulle, som inte innehåller någon ananas, men fick sitt namn på grund av att ytan påminner lite om en ananas. Bullen serveras varm med en tjock smörklick som smälter medan man äter bullen och gör insidan fuktig och god.

Ananasbullar smakar som bäst tillsammans med en kopp varm Hong Kong Milk Tea, som är ett orange-brunt te blandat med kondenserad mjölk. Det är en stark, söt dryck med en kola-liknande eftersmak, lite som thailändskt mjölkte eller indisk karak.

Mjölken på Cross Café kommer från Trappist Dairy, som är ett gammalt mejeri, som drivs av ett kloster på ön Lantau i Hong Kong. Många människor i Hong Kong växte upp med mjölk från Trappist Dairy och är väldigt nostalgiska om varumärket.

De flesta frukosträtterna på Cross Café kostar runt 36-40HKD och inkluderar kaffe eller te. Väldigt billigt när man räknar in den goda maten samt de trevliga omgivningarna som man får på köpet. Det finns två Cross Cafe-filialer i Hong Kong och den jag besökte ligger i Causeway Bay. Skylten utanför kaféet visar bara namnet på kinesiska, men se upp för en retroskylt med ett kors som första tecken, då har du hittat rätt.

Cross Cafe , 64 Leighton Rd, Causeway Bay, Hong Kong

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop