Kenya: Menengai – En mycket stor och mycket gammal vulkan

Visiting Menengai, volcano in Kenya

Jag tänkte lägga upp några inlägg om Kenya, som jag hittade på min gamla blogg. Tyvärr lyckades jag inte hitta minneskortet med originalbilderna, så bilderna är från min gamla blogg och upplösningen är inte den bästa 🙂

Söndag morgon besökte vi vulkanen Menengai, som är mer än 200 000 år gammal. Först trodde vi, att vi hade gått till fel plats, eftersom krateret var så enormt, att det såg ut som ett vilket som helst område i Rift Valley.

Det avrådas från att försöka ta sig ner till botten av krateret på egen hand utan guide, eftersom vägen ner är mycket brant. Jag hade på mig sandaler, som inte riktigt passade för bergsklättring (eller vandring ner i ett krater), så vi tog en promenad längs kanten i stället. 4 modiga (eller dumma?) spanska señoritas som var i samma safari-jeep som vi var dagen innan, insisterade dock på att göra klättringen ner i krateret på egen hand till stor oro för guiderna och annat personal på platsen.

Personalen berättade för Kristin och jag att de kvällen innan fick rädda en man som hade klättrat ensam och råkade fastna intill kanten på ett stup, utan någonstans att ta vägen. De var verkligen inte sugna på en repris på grund av de spanska tjejerna.

Ibland förstår jag inte hur folk prioriterar. Om man åker hela vägen till Kenya och vill klättra på en vulkan, då verkar det både dumt och ansvarslöst att riskera livet bara för att spara det lilla beloppet som det kostar att hyra en guide, som känner till området.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård