Kenya: Menengai – En mycket stor och mycket gammal vulkan

Visiting Menengai, volcano in Kenya

Jag tänkte lägga upp några inlägg om Kenya, som jag hittade på min gamla blogg. Tyvärr lyckades jag inte hitta minneskortet med originalbilderna, så bilderna är från min gamla blogg och upplösningen är inte den bästa 🙂

Söndag morgon besökte vi vulkanen Menengai, som är mer än 200 000 år gammal. Först trodde vi, att vi hade gått till fel plats, eftersom krateret var så enormt, att det såg ut som ett vilket som helst område i Rift Valley.

Det avrådas från att försöka ta sig ner till botten av krateret på egen hand utan guide, eftersom vägen ner är mycket brant. Jag hade på mig sandaler, som inte riktigt passade för bergsklättring (eller vandring ner i ett krater), så vi tog en promenad längs kanten i stället. 4 modiga (eller dumma?) spanska señoritas som var i samma safari-jeep som vi var dagen innan, insisterade dock på att göra klättringen ner i krateret på egen hand till stor oro för guiderna och annat personal på platsen.

Personalen berättade för Kristin och jag att de kvällen innan fick rädda en man som hade klättrat ensam och råkade fastna intill kanten på ett stup, utan någonstans att ta vägen. De var verkligen inte sugna på en repris på grund av de spanska tjejerna.

Ibland förstår jag inte hur folk prioriterar. Om man åker hela vägen till Kenya och vill klättra på en vulkan, då verkar det både dumt och ansvarslöst att riskera livet bara för att spara det lilla beloppet som det kostar att hyra en guide, som känner till området.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop