Köpenhamn: De bästa koreanska restaurangerna – Om man frågar Peter

Köpenhamn: De bästa koreanska restaurangerna

Folk frågar mig ofta, var man hittar den bästa koreanska maten i Köpenhamn. Eftersom jag är adopterad från Korea, antar de väl, att jag borde ha koll på det. Men det har gått över 10 år sedan jag bodde i Köpenhamn, så jag är inte den bästa personen att fråga. Eftersom jag också själv är nyfiken på, var man hittar god koreansk mat i Köpenhamn, frågade jag min vän Peter, som också är adopterad från Korea. Peter har en riktig (det vill säga icke-adopterad) koreansk flickvän, och de bor för närvarande i Köpenhamn och äter ute mycket. Här har ni Peters rekommendationer:

Sakura

Efter att Miga har stängt är Sakura en av de få platserna i Köpenhamn där man kan få autentisk koreansk mat i klassisk stil, och det är där min flickvän vill gå när hon vill ha några av de traditionella koreanska rätterna. Deras soppor Kimchi jigae och yukgaechang är verkligen goda och smakar precis som de gör i Korea.

Sakura, Møntergade 22, 1116 København

Juju

Juju är en modern koreansk restaurang som drivs av Kristian Bauman, som är adopterad från Korea. Kristian startade också den koreanska fine-dining restaurangen KOAN, som tyvärr är tillfälligt stängd (mars 2023). Juju är lite mer avslappnad än KOAN, men om man har ätit på KOAN, känner man tydligt, att det är samma person som står bakom de båda restaurangerna. Menyn består av olika smårätter som delas av hela bordet. Man sitter lite trångt, men det är bara mysigt.

Juju, Øster Farimagsgade 8, 2100 København

Kopan

Kopan är en casual koreansk restaurang som serverar bibimbab, mandu och andra lättare rätter. Maten är anpassad till skandinaviska smaklökar, men restaurangen är startad av en korean.

Kopan har också en street kitchen-version vid torvehallerne, där man hittar deras food truck precis där man kommer upp från tunnelbanan.

Kopan, Linnésgade 24, 1361 København K

Bulko

Casual koreansk restaurang med autentisk koreansk mat i trendiga omgivningar. Här finns olika, typiskt koreanska rätter som bulgogi, kimchi jjigae och bibimbap, och det är också en av de bästa platserna att beställa koreansk hämtmat från.

Bulko, Ny Carlsberg Vej 38, St.Tv, 1760 København V

Ssam

Det finns en SSam på Vesterbro och en SSam på Fisketorvet, och de två restaurangerna har båda Korean food bar, som koncept. Maten smakar riktigt bra, men menyn är anpassad ganska mycket till skandinaviska smaklökar. Dock går jag inte dit så ofta, eftersom min känsla är, att arbetsmiljön inte är den bästa, och personalen verkar aldrig vara på särskilt gott humör.

SSam, Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

Koreansk BBQ (Flintholm og Nordhavn)

Kinesiskägd restaurang med ett av stadens bästa Korean BBQ-erbjudande: Ad libitum BBQ i två timmar för 249 kr (februari 2023). Det finns två filialer av Korean BBQ; en vid Flintholm station och en i Nordhavn. Jag tycker att lokalen vid Flintholm är ganska olämplig för Korean BBQ, eftersom ventilation inte är särskild bra. Restaurangen i Nordhavn har både bättre lokaler och bättre ventilation.

Koreansk BBQ, Hamborg Pl. 6, København

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop