Köpenhamn: Lunch på Slurp Ramen

Köpenhamn: Lunch på Slurp Ramen

Det är fortfarande ramen-väder här i Danmark, så när jag skulle träffas för lunch med min kompis vän Peter och hans flickvän D i helgen bestämde vi oss för att gå till Slurp, som är et litet ramenställe på Nansensgade i Köpenhamn.

Vi beställde alla shoyu ramen, för det lät så gott i menyn, och det visade sig vara en härlig skål med klar, delikat kycklingsoppa, som man blandade med lite svamppasta, som gjorde smaken även mer djup och fyllig.

Jag är djupt imponerad av vad som har hänt beträffande ramen i Köpenhamn de senaste 10 åren, och jag tycker överlag de danska ramen-ställena har hittat en bra balans där de respekterar de traditionella grundprinciperna samtidigt som de vågar experimentera med ingredienser och lägga till sin egen, ofta nordiska, touch.

Peter och D är båda väldigt förtjusta i Slurp, men de sällan går dit, då det nästan alltid är lång kö utanför. När vi var där hade vi tur och fick bord direkt, men medan vi åt såg vi hur kön började bildas utanför. Vi ångrade lite att vi valde fönsterplatser eftersom man ju känner en viss press på att äta snabbare än man annars skulle ha gjort, när det står en hungrig flock och tittar på ute i kylan:)

Slurp Ramen, Nansensgade 90, Copenhagen

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård