Köpenhamn: Lunch på Slurp Ramen

Köpenhamn: Lunch på Slurp Ramen

Det är fortfarande ramen-väder här i Danmark, så när jag skulle träffas för lunch med min kompis vän Peter och hans flickvän D i helgen bestämde vi oss för att gå till Slurp, som är et litet ramenställe på Nansensgade i Köpenhamn.

Vi beställde alla shoyu ramen, för det lät så gott i menyn, och det visade sig vara en härlig skål med klar, delikat kycklingsoppa, som man blandade med lite svamppasta, som gjorde smaken även mer djup och fyllig.

Jag är djupt imponerad av vad som har hänt beträffande ramen i Köpenhamn de senaste 10 åren, och jag tycker överlag de danska ramen-ställena har hittat en bra balans där de respekterar de traditionella grundprinciperna samtidigt som de vågar experimentera med ingredienser och lägga till sin egen, ofta nordiska, touch.

Peter och D är båda väldigt förtjusta i Slurp, men de sällan går dit, då det nästan alltid är lång kö utanför. När vi var där hade vi tur och fick bord direkt, men medan vi åt såg vi hur kön började bildas utanför. Vi ångrade lite att vi valde fönsterplatser eftersom man ju känner en viss press på att äta snabbare än man annars skulle ha gjort, när det står en hungrig flock och tittar på ute i kylan:)

Slurp Ramen, Nansensgade 90, Copenhagen

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop