Los Angeles: Manhattan Beach Pier

Manhattan Beach, Los Angeles

Santa Monica och Venedig är de mest berömda stränderna i Los Angeles, och om det är första gång ni besöker LA, ska ni definitivt åka dit. Fast när ni har tagit de obligatoriska korten på The Pier, The Freaks and The Muscles, kan jag rekommendera att ni beger er lite längre söderut till Manhattan Beach för en mycket trevligare och mer lokal upplevelse.

Jag upptäckte Manhattan Beach vid en slump tillbaka 2011, då jag bodde på ett hotell nära LAX-flygplatsen. Hotellet hade gratis buss till Manhattan Beach och sedan dess har det varit min favoritstrand i LA. Om man åker bil själv, är det vanligtvis lättare och billigare att hitta parkering, och på Ocean Drive som är en gata parallellt med stranden, finns det många mysiga kaféer, butiker och restauranger.

När jag var tillbaka i Los Angeles förra månaden, åkte jag ner till Manhattan Beach för att simma på morgonen, men jag hade glömt hur kallt Stilla Havet är jämfört med det varma vattnet i Dubai, så jag ändrade mig snabbt.

Istället experimenterade jag med min kamera på stranden och under piren. Vissa av bilderna blev bra, andra av dem inte så mycket. Jag kämpar fortfarande med inställningarna, och ja, jag vet att jag borde läsa den där manualen…

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård