Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Los Angeles: Manhattan Beach Pier

Manhattan Beach, Los Angeles

Santa Monica och Venedig är de mest berömda stränderna i Los Angeles, och om det är första gång ni besöker LA, ska ni definitivt åka dit. Fast när ni har tagit de obligatoriska korten på The Pier, The Freaks and The Muscles, kan jag rekommendera att ni beger er lite längre söderut till Manhattan Beach för en mycket trevligare och mer lokal upplevelse.

Jag upptäckte Manhattan Beach vid en slump tillbaka 2011, då jag bodde på ett hotell nära LAX-flygplatsen. Hotellet hade gratis buss till Manhattan Beach och sedan dess har det varit min favoritstrand i LA. Om man åker bil själv, är det vanligtvis lättare och billigare att hitta parkering, och på Ocean Drive som är en gata parallellt med stranden, finns det många mysiga kaféer, butiker och restauranger.

När jag var tillbaka i Los Angeles förra månaden, åkte jag ner till Manhattan Beach för att simma på morgonen, men jag hade glömt hur kallt Stilla Havet är jämfört med det varma vattnet i Dubai, så jag ändrade mig snabbt.

Istället experimenterade jag med min kamera på stranden och under piren. Vissa av bilderna blev bra, andra av dem inte så mycket. Jag kämpar fortfarande med inställningarna, och ja, jag vet att jag borde läsa den där manualen…

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?