Morgonshopping på marknaden i Mae Sot

Mae Sot Market

Borderline Collective i Mae Sot erbjuder också matlagningskurser så man kan lära sig laga alla läckra rätter på menyn på Tea Garden Restaurant, som Borderline också driver. Innan jag åkte till Mae Sot, hade jag aldrig tidigare smakat burmesisk mat, så det var som att upptäcka en helt ny värld. Jämfört med thailändsk mat, tycker jag omedelbart att burmesisk mat är lite mildare i smaken fast med samma preferens för färska ingredienser.

Matlagningskursen tog en halv dag och började med ett besök på marknaden i Mae Sot. Eh Soe från Borderline var vår guide och hon förklarade hur de lokala bönderna kommer dit för att säja färska örter och grönsaker på morgonen. Om man vill ha tag på de färskaste varorna och det bästa urvalet måste man därför också vara där tidigt. Väntar man tills senare under dagen, kan det man vill ha vara slutsålt.

Eh Soe förklarade också att även om det finns en Tesco i Mae Sot, så föredrar de flesta av de lokala att handla sina livsmedel på marknaden. Som Eh Soe förklarar, så “finns det bara en typ av gurka på Tesco, men på marknaden , kan man hitta många leverantörer som säljer gurkor, så det finns mycket mer att välja på ”.

När vi gick genom köttavdelningen på marknaden var det som att vara i en skräckfilm, med grishuvuden och vinglande paddor till salu. Lyckligtvis är Tea Garden en vegetarisk restaurang, så det fanns inget kött på vår inköpslista.

Borderline Collective, 674/14 Intharakeeree Road, Mae Sot, Thailand

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård