Morgonshopping på marknaden i Mae Sot

Mae Sot Market

Borderline Collective i Mae Sot erbjuder också matlagningskurser så man kan lära sig laga alla läckra rätter på menyn på Tea Garden Restaurant, som Borderline också driver. Innan jag åkte till Mae Sot, hade jag aldrig tidigare smakat burmesisk mat, så det var som att upptäcka en helt ny värld. Jämfört med thailändsk mat, tycker jag omedelbart att burmesisk mat är lite mildare i smaken fast med samma preferens för färska ingredienser.

Matlagningskursen tog en halv dag och började med ett besök på marknaden i Mae Sot. Eh Soe från Borderline var vår guide och hon förklarade hur de lokala bönderna kommer dit för att säja färska örter och grönsaker på morgonen. Om man vill ha tag på de färskaste varorna och det bästa urvalet måste man därför också vara där tidigt. Väntar man tills senare under dagen, kan det man vill ha vara slutsålt.

Eh Soe förklarade också att även om det finns en Tesco i Mae Sot, så föredrar de flesta av de lokala att handla sina livsmedel på marknaden. Som Eh Soe förklarar, så “finns det bara en typ av gurka på Tesco, men på marknaden , kan man hitta många leverantörer som säljer gurkor, så det finns mycket mer att välja på ”.

När vi gick genom köttavdelningen på marknaden var det som att vara i en skräckfilm, med grishuvuden och vinglande paddor till salu. Lyckligtvis är Tea Garden en vegetarisk restaurang, så det fanns inget kött på vår inköpslista.

Borderline Collective, 674/14 Intharakeeree Road, Mae Sot, Thailand

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop