New York: Schweizisk fondue på Café Select

Cafe Select, New York

På vinteren blir hemliga rummet bakom köket på Café Select till fondue-chalet. Det finns bara plats för runt 15 personer där bak, och man måste boka veckor i förväg, om man vill säkra sig ett bord.

Jag var där med Alex och Sue, och De Tre Musketörerna bestämde sig snabbt för den klassiska schweiziska fonduen som serverades med bröd och pickles. Bröd och smält ost är verkligen allt som krävs. Så enkelt och ändå så otroligt gott. Jag fick också ett glas Kirschwasser, Schweizer-stil, men jag hade glömt hur starkt det är. Perfekt för en dag ute i de snöiga bergen, men kombinerar man Kirschwasser med jetlag i New York, slår det som en hammare.

Förutom fonduen hade vi också zucchini-chips, för det är en av Café Select’s specialiteter. Chipsen serveras med 3 sorters dippsås och en utav dem är med feta. Jag har försökt att återskapa feta dippen, men jag har fortfarande inte klurat ut hur man får zucchini-chipsen så krispiga och läckra. Men är ni i New York och längtar ni efter autentisk schweizisk fondue (eller zucchinichips), då är Café Select the place to be.

Café Select, 212 Lafayette Street, SoHo, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård