New York: Schweizisk fondue på Café Select

Cafe Select, New York

På vinteren blir hemliga rummet bakom köket på Café Select till fondue-chalet. Det finns bara plats för runt 15 personer där bak, och man måste boka veckor i förväg, om man vill säkra sig ett bord.

Jag var där med Alex och Sue, och De Tre Musketörerna bestämde sig snabbt för den klassiska schweiziska fonduen som serverades med bröd och pickles. Bröd och smält ost är verkligen allt som krävs. Så enkelt och ändå så otroligt gott. Jag fick också ett glas Kirschwasser, Schweizer-stil, men jag hade glömt hur starkt det är. Perfekt för en dag ute i de snöiga bergen, men kombinerar man Kirschwasser med jetlag i New York, slår det som en hammare.

Förutom fonduen hade vi också zucchini-chips, för det är en av Café Select’s specialiteter. Chipsen serveras med 3 sorters dippsås och en utav dem är med feta. Jag har försökt att återskapa feta dippen, men jag har fortfarande inte klurat ut hur man får zucchini-chipsen så krispiga och läckra. Men är ni i New York och längtar ni efter autentisk schweizisk fondue (eller zucchinichips), då är Café Select the place to be.

Café Select, 212 Lafayette Street, SoHo, New York

Schwanen Garten

Clean Beauty från Korea

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser