New York: Take 31 – Koreansk mat och makgeolli

New York: Take 31 - Koreansk mat och makgeolli

Häromdagen tog Tina och jag en spontan kväll ute på stan. I New York har folk verkligen börjat gå ut igen efter pandemin, och det är svårt att få bord på de flesta bra restauranger om man inte har bokat i förväg. Eftersom vi inte ville riskera att få äta middag på McDonald’s, spenderade vi mestadelen av bilturen med att ringa runt, och bestämde oss till slut för att åka till Koreatown, där Take 31 hade sagt, att de förmodligen skulle kunna hitta ett bord åt oss, om vi kom dit precis efter att de öppnat.
Take 31 är en modern koreansk restaurang som min koreanska vän April tidigare har pratat mycket om, så jag var glad att äntligen få prova den.

Det tog inte lång tid innan personalen hade ett bord åt oss, och eftersom vi hade kollat ​​på menyn medan vi väntade utanför, var vi redo att beställa direkt efter att vi satt oss. Take 31 är kända för sina moderna, slushie-liknande versioner av Makgeolli (koreanskt risvin), så vi beställde en stor flaska White Peach makgeolli att dela. Makgeollin smakade bra, men var nog mer lämpad som dessert eller cocktail, än som måltidsdryck, så vi supplerade med en flaska Jinro is Back soju.

Tillsammans med våra drinkar fick vi serverat en liten portion gratis tteokbokki. Ni vet ju hur mycket jag älskar tteokbokki, så det var en väldigt trevlig överraskning, som var mycket uppskattad.
Menyn på Take 31 är en blandning av moderna och traditionella koreanska rätter. Personerna bakom Take 31 driver också Her Name is Han som är restaurangen bredvid, men Take 31 är något mer casual och har en lite yngre publik. På Take 31 kan man beställa olika sorters koreansk hotpot, inklusive Army Stew Budae Jjigae, som tillagas med en blandning av koreanska och amerikanska ingredienser, såsom skinka, spam, ost och korv. Budae Jjigae kommer från åren efter Koreakriget, när det var sparsamt med mat och amerikanska livsmedels från militärbaserna hittade ut til vanligt folk i Korea, och med tiden har Army Stew blivit en populär rätt, som man ofta äter under vintermånaderna i Korea. De senaste åren har Army Stew även blivit trendigt bland ungdomar och i Seoul hittar man rätten på menyn på många moderna koreanska restauranger.

Vi var nära att beställa Army Stew, men ändrade oss i sista minuten och beställde Cod Roe Seafood Udon (udon-nudlar med torskrom och skaldjur), och Short Rib Chapaguri (nudlar i brun sås med spareribs) istället. Vi var inte säkra på om det var tillräckligt med mat, så vi beställde även in en Crispy Corn Pancake (majspannkaka), och det visade sig såklart att vara alldeles för mycket mat för två personer.

Jag gillade verkligen Crispy Corn Pancake, som också är en av rätterna, som Take 31 är särskilt känd för. De andra rätterna var också goda, men lite åt det tyngre hållet, och det hade räckt om vi hade delat på en enkel rätt.

Min New York Blogg >>

Här är en kort video från kvällen på Take 31:

Take 31, 15 E 31st St, New York

Take 31 New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop