New York: Bibimbap-lunch på Her Name is Han

Bibimbap-lunch på Her Name is Han


Efter att ha fixat fransarna på Ebenezer åt jag lunch på Her Name is Han, en populär koreansk restaurang i Koreatown. Som vanligt fanns det en kö utanför, men väntetiden var bara en halvtimme, vilket jag fördröjde med en kort promenad i området.

Till lunch erbjuder Her Name is Han olika menyer. Alla serveras med ett urval av banchan (små sidorätter), samt ris och soppa, och man får verkligen mycket för pengarna. Det är alltid fullsatt runt lunchtid, med folk som väntar utanför för att få ett bord.

Jag valde menyn med grönsaksbibimbap, precis vad jag var sugen på den dagen. Bibimbap är en klassisk koreansk rätt med ris som toppas med olika sorters grönsaker, en rå äggula, gochujang (chilipasta), och ibland kött. Bibimbap betyder “blandat ris”, och även om de olika ingredienserna är fint arrangerade i segment ovanpå riset när rätten serveras, ska allt blandas väl innan man äter det. Bibimbap serveras ofta i en svart stenskål, en såkallad “dolsot”, som gör riset i botten krispigt och håller rätten varm under hela måltiden. När bibimbap serveras på detta sätt kallas det dolsot-bibimbap.

Även om jag anser att min bibimbap-blandningsteknik är ganska så bra, får jag ständigt höra från mina koreanska vänner att jag inte mixar ihop det tillräckligt. Ni kan se hur jag blandar bibimbap på Her Name is Han i videon nedan, men om ni vill se hur en äkta korean blandar bibimbap, kan ni läsa mitt blogginlägg om Hankook Jib och titta på videon där min koreanska kompis Ella visar hur det ska göras.

Her name is Han, 17 E 31st St, Midtown, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop