3 Nyårslöften som det faktiskt går att hålla

3 Nyårslöften som det faktiskt går att hålla

2022 är här, och många av oss kämpar förmodligen redan på med att hålla våra nyårslöften. Det är demotiverande att inte lyckas, så om du redan nu ser, att det kommer gå åt skogen med dina mål, varför då inte byta ut dem med nya? Här är 3 nyårslöften som det faktiskt går att hålla:

Jag vill bli vegan

Jag vill äta mindre kött

Ja, både din hälsa och miljön skulle gynnas om du äter mindre kött, men har man varit köttätare hela livet, är det extremt svårt att byta till växtbaserad kost och livsstil från den ena dagen till den andra. Kom ihåg att även små förändringar gör skillnad, och varje växtbaserad måltid räknas på vägen till ett mera hälsosamt liv. En dag i veckan klarar de flesta av, så börja med Meatless Monday för att prova på matlagning och måltider utan kött, och lär dig vad du gillar och vad som krävs för att du känner dig mätt.

Jag vill träna 3 gånger i veckan


Jag vill vara aktiv varje dag

10 minuter på löpbandet, en rask promenad eller en kort yogapass framför tv:n. Det spelar ingen roll hur länge eller hur hårt, det viktigaste är att du gradvis integrerar fysisk aktivitet i din vardag. Efter ett tag blir det så naturligt att du inte ens tänker på det. Du har säkert hört det hundra gånger förut, men småsaker, som att ta trappan istället för hissen, gör faktiskt skillnad. Genom att leva ett mer aktivt liv förändras också din självbild, och när du börjar se dig själv som ”henne, som tar cykeln istället för bussen” blir det mycket enklare att göra andra val som bidrar till en hälsosammare, mer aktiv, livsstil.

Jag vill sluta dricka kaffe

Jag vill dricka mindre kaffe


För ett par år sedan gick jag från hardcore te-drickare till borderline kaffemissbrukare. När det var som mest drack jag fyra latte om dagen, och vid ett tillfälle fick jag till och med små ryckningar vid ögat på grund av allt koffein. Jag visste att jag var tvungen att ta tag i min kaffekonsumption, och jag lyckades minska till två latte om dagen förra året. I år vill jag minska mitt kaffeintag ytterligare och bara dricka en latte på morgonen, så att koffeinet inte kan påverka min sömn.

Men vad gör man när lattesuget sätter in på eftermiddagen, och du bara måste ha den där latten tillsammans med din eftermiddagsmuffin? Det enkla svaret är att skippa både muffin och kaffe, men det är lättare sagt än gjort, så mitt bästa råd är att leta efter bra substitut istället. Byt ut kaffet mot chai latte eller matcha latte för en mjuk övergang. Väljer du svart eller grönt te är det fortfarande koffein i teet, men mycket mindre än i en dubbel-shot latte. Om du siktar på att sluta helt med koffein, kan du prova olika typer av örtte eller t.ex. varmt vatten kokat med ingefära, citron och honung.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop