3 Nyårslöften som det faktiskt går att hålla

3 Nyårslöften som det faktiskt går att hålla

2022 är här, och många av oss kämpar förmodligen redan på med att hålla våra nyårslöften. Det är demotiverande att inte lyckas, så om du redan nu ser, att det kommer gå åt skogen med dina mål, varför då inte byta ut dem med nya? Här är 3 nyårslöften som det faktiskt går att hålla:

Jag vill bli vegan

Jag vill äta mindre kött

Ja, både din hälsa och miljön skulle gynnas om du äter mindre kött, men har man varit köttätare hela livet, är det extremt svårt att byta till växtbaserad kost och livsstil från den ena dagen till den andra. Kom ihåg att även små förändringar gör skillnad, och varje växtbaserad måltid räknas på vägen till ett mera hälsosamt liv. En dag i veckan klarar de flesta av, så börja med Meatless Monday för att prova på matlagning och måltider utan kött, och lär dig vad du gillar och vad som krävs för att du känner dig mätt.

Jag vill träna 3 gånger i veckan


Jag vill vara aktiv varje dag

10 minuter på löpbandet, en rask promenad eller en kort yogapass framför tv:n. Det spelar ingen roll hur länge eller hur hårt, det viktigaste är att du gradvis integrerar fysisk aktivitet i din vardag. Efter ett tag blir det så naturligt att du inte ens tänker på det. Du har säkert hört det hundra gånger förut, men småsaker, som att ta trappan istället för hissen, gör faktiskt skillnad. Genom att leva ett mer aktivt liv förändras också din självbild, och när du börjar se dig själv som ”henne, som tar cykeln istället för bussen” blir det mycket enklare att göra andra val som bidrar till en hälsosammare, mer aktiv, livsstil.

Jag vill sluta dricka kaffe

Jag vill dricka mindre kaffe


För ett par år sedan gick jag från hardcore te-drickare till borderline kaffemissbrukare. När det var som mest drack jag fyra latte om dagen, och vid ett tillfälle fick jag till och med små ryckningar vid ögat på grund av allt koffein. Jag visste att jag var tvungen att ta tag i min kaffekonsumption, och jag lyckades minska till två latte om dagen förra året. I år vill jag minska mitt kaffeintag ytterligare och bara dricka en latte på morgonen, så att koffeinet inte kan påverka min sömn.

Men vad gör man när lattesuget sätter in på eftermiddagen, och du bara måste ha den där latten tillsammans med din eftermiddagsmuffin? Det enkla svaret är att skippa både muffin och kaffe, men det är lättare sagt än gjort, så mitt bästa råd är att leta efter bra substitut istället. Byt ut kaffet mot chai latte eller matcha latte för en mjuk övergang. Väljer du svart eller grönt te är det fortfarande koffein i teet, men mycket mindre än i en dubbel-shot latte. Om du siktar på att sluta helt med koffein, kan du prova olika typer av örtte eller t.ex. varmt vatten kokat med ingefära, citron och honung.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård