Pålsjö Krog – Restaurang på stranden i Helsingborg

Pålsjö Krog in Helsingborg

April och jag åkte och hälsade på Rikke och Magnus i Helsingborg, och vi hade några underbara dagar tillsammans, fyllda med svensk sommar, prinsess tårta ( Rikke och jag älskar prinsesstårta!) och rosa G&Ts.

Sista kvällen i Sverige gick vi och åt på Pålsjö Krog, som är en mysig restaurang precis på stranden i Helsingborg. Restaurangen är mycket populär under sommarmånaderna, och vi ringde in sista minuten för att boka bord. Jag vet inte hur hon fixade det, men på något sätt lyckades Rikke inte bara att boka bord: Hon lyckades få bästa bordet i hela restaurangen, precis vid fönstret med utsikt över vattnet.

Maten var fantastisk, och av den lätta, läckra sorten, som man har lust att äta på en varm sommarnatt. April och jag delade en tallrik med råbiff till förrätt och Rikke och Magnus fick Toast Skagen. Till huvudrätt fick jag kantarellrisotto, och den var toppad med så många kantareller, att det tog ett bra tag för mig att komma ner till riset. De andra beställda olika fiskrätter, som de alla påstod var bättre än min risotto, men det hade jag svårt för att tro. En riktigt underbar kväll på en mycket trevlig restaurang.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård