Phnom Penh: Rom-afton på Samai Distillery

Rum night at Samai Distillery in Phnom Penh

Samai är Kambodjas eget rommärke, och varje torsdag kväll förvandlas Samai’s destilleri i Tonle Bassac till stadens coolaste rombar. Destilleriet håller bara öppet på torsdagar vilket ger baren en känsla av exklusivitet, som en dold klubb enbart för initierade. De människor som hittar vägen till Samai är mestadels välklädda expats och lokala i trettioårsåldern, för turisterna har fortfarande inte hittat hit.

Jag provade en Tasting Flight som är ett urval av Samai’s mest populära rom. Samai är särskilt känd för Kampot Pepper Rum, men jag gillade Golden Rum och Spiced Rum bättre. Alla romsorter jag smakade kunde drickas rent, men de fungerade också bra i mixade cocktails, särskilt av det mer fruktiga slaget.

Romkvällen på Samai sammanfaller med grillkvällen på Bar 21, och de två platserna ligger bara en kort promenad från varandra, så många börjar kvällen med all-you-can-eat australiensisk kött på Bar 21 och fortsätter sedan kvällen på Samai med romdrinkar.

Samai Distillery, #9b, Street 830, Tonle Bassac, Phnom Penh

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop