Phnom Penh: Rom-afton på Samai Distillery

Rum night at Samai Distillery in Phnom Penh

Samai är Kambodjas eget rommärke, och varje torsdag kväll förvandlas Samai’s destilleri i Tonle Bassac till stadens coolaste rombar. Destilleriet håller bara öppet på torsdagar vilket ger baren en känsla av exklusivitet, som en dold klubb enbart för initierade. De människor som hittar vägen till Samai är mestadels välklädda expats och lokala i trettioårsåldern, för turisterna har fortfarande inte hittat hit.

Jag provade en Tasting Flight som är ett urval av Samai’s mest populära rom. Samai är särskilt känd för Kampot Pepper Rum, men jag gillade Golden Rum och Spiced Rum bättre. Alla romsorter jag smakade kunde drickas rent, men de fungerade också bra i mixade cocktails, särskilt av det mer fruktiga slaget.

Romkvällen på Samai sammanfaller med grillkvällen på Bar 21, och de två platserna ligger bara en kort promenad från varandra, så många börjar kvällen med all-you-can-eat australiensisk kött på Bar 21 och fortsätter sedan kvällen på Samai med romdrinkar.

Samai Distillery, #9b, Street 830, Tonle Bassac, Phnom Penh

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård