Phnom Penh: Utflykt till Kien Svay

För några veckor sedan åkte jag med Thida från Backstreet Bar och några andra kompisar på utflykt till Kien Svay. Kien Svay ligger precis vid vattnet, och många från Phnom Penh åker dit på helgerna och har picknick och relaxa.

Det finns en stor matmarknad, där man kan köpa alla typer av mat inklusive mer exotiska saker som grillade fågelspindlar och olika typer av stekta insekter. Så mycket mat, och allt var riktigt billigt (förmodligen för att vi hade Thida som kunde förhandla om priset).

Man kan hyra en flytande koja för dagen, men man måste komma dit tidigt för annars finns det risk att allt är fullbokat. Priserna varierar mellan 5-20$ för en dag, men på dagar med mycket folk går priset upp fort. Vi hittade en koja och gick sen upp till marknaden för att köpa mat, men när vi kom tillbaka hade någon annan tagit plats, så vi hyrde en båt istället och hade picknick på vattnet.

De grillade grodorna var fyllda med ris och kyckling och smakade, surprise, surprise, som kyckling! De var stora och saftiga och mycket välsmakande. Definitivt något jag kan rekommendera om man vill testa en av de mer udda lokala specialiteterna. Thida hade köpt en påse med grillade fågelspindlar och olika typer av insekter som hon erbjöd oss ​​att smaka. Tydligen ska benen på fågelspindlarna vara mycket bra för din hälsa, men att äta en spindel var för läskigt för mig. Tack, men nej tack!

Det tar ungefär 30-45 min med tuk-tuk att ta sig till Kien Svay, och det enklaste är att boka en tuk-tuk för dagen, så föraren väntar på dig på marknaden. Jag var tvungen att lämna tidigt, då jag skulle träffa Kanary och kvinnorna från CWSG, så jag tog en tuk-tuk tillbaka till staden ensam, och det var inga problem att hitta en via Grab. Jag tror att jag betalade runt 6$ för att åka tillbaka till Phnom Penh.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop