Phnom Penh: Utflykt till Kien Svay

För några veckor sedan åkte jag med Thida från Backstreet Bar och några andra kompisar på utflykt till Kien Svay. Kien Svay ligger precis vid vattnet, och många från Phnom Penh åker dit på helgerna och har picknick och relaxa.

Det finns en stor matmarknad, där man kan köpa alla typer av mat inklusive mer exotiska saker som grillade fågelspindlar och olika typer av stekta insekter. Så mycket mat, och allt var riktigt billigt (förmodligen för att vi hade Thida som kunde förhandla om priset).

Man kan hyra en flytande koja för dagen, men man måste komma dit tidigt för annars finns det risk att allt är fullbokat. Priserna varierar mellan 5-20$ för en dag, men på dagar med mycket folk går priset upp fort. Vi hittade en koja och gick sen upp till marknaden för att köpa mat, men när vi kom tillbaka hade någon annan tagit plats, så vi hyrde en båt istället och hade picknick på vattnet.

De grillade grodorna var fyllda med ris och kyckling och smakade, surprise, surprise, som kyckling! De var stora och saftiga och mycket välsmakande. Definitivt något jag kan rekommendera om man vill testa en av de mer udda lokala specialiteterna. Thida hade köpt en påse med grillade fågelspindlar och olika typer av insekter som hon erbjöd oss ​​att smaka. Tydligen ska benen på fågelspindlarna vara mycket bra för din hälsa, men att äta en spindel var för läskigt för mig. Tack, men nej tack!

Det tar ungefär 30-45 min med tuk-tuk att ta sig till Kien Svay, och det enklaste är att boka en tuk-tuk för dagen, så föraren väntar på dig på marknaden. Jag var tvungen att lämna tidigt, då jag skulle träffa Kanary och kvinnorna från CWSG, så jag tog en tuk-tuk tillbaka till staden ensam, och det var inga problem att hitta en via Grab. Jag tror att jag betalade runt 6$ för att åka tillbaka till Phnom Penh.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård