Seoul: Apelsin-bingsu på Imi – Ett mysigt dessertkafé i Hongdae

The orange bingsu, Imi, Patisserie x Roastery, Hongdae, Seoul

Jag anlände till Seoul några dagar innan Pia kom dit, så jag hade bokat ett par nätter på ett pensionat i Hongdae, som är ett ungt och livligt område nära Hongik University. Hongdae har ett stort urval av små mysiga kaféer, och det visade sig att ett av de mest trendiga kaféerna, Imi, var bara några steg från där jag bodde.

Den mest berömda dessert på Imi, Creamy Orange Ice Flakes, är en bingsu-dessert med apelsin och vispad grädde. Bingsu är en koreansk dessert som påminner om amerikanskt shaved ice eller japansk kakigori. Jag tror inte något motsvarande finns i Sverige? Imis apelsin-bingsu hade precist fått sitt stora genombrott, när jag var där, så även om det var i december och snöväder, var det den desserten jag ville prova. Det var första gången jag smakade apelsin-bingsu, och det var jättegott. Apelsinsmaken var intensiv och söt men också uppfriskande och supergod tillsammans med den vispade grädde.

I Korea är färsk frukt och bär dyrt, men kvaliteten är också outstanding, och t.ex. jordgubbarna som används i desserter och tårtor är de sötaste och finaste av dem alla. När jag såg den vackra jordgubbstårtan, tvekade jag därför inte, och beställde snabbt en tårtbit. Den påminde lite om jordgubbstårtan på Lady M, och den smakade så bra att jag funderade på att beställa en extra bit att ta med mig tillbaka på rummet. Jeg skulle lätt kunde tänka mig att bo på samma ställe igen nästa gång jag besöker Seoul, bara för att ha så nära till Imi.

Imi Patisserie x Roastery, 201-10 Donggyo-dong, Mapo-gu, Seoul

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård