The Body Shop – Mina favoriter

The Body Shop mina favoriter

The Body Shop är ett av de skönhetsmärken som jag har använt on-and-off det mesta av mitt liv, och det är ett av de skönhetsmärken som jag verkligen respekterar. De hade fokus på fair trade ingredienser och miljö, långt innan det blev trendigt, och de har aldrig testat sina produkter på djur, inte ens när djurförsök fortfarande var helt normalt bland många andra skönhetsmärken.

När jag var tonåring älskade jag deras läppbalsam, som doftade och smakade jordgubbar, och det där hårschampot med banan och kokos, men nu när jag är äldre har jag också börjat gilla några av de mer funktionella produkterna, som kan mycket mer än bara att lukta gott. Här är några av produkterna från The Body Shop som ni hittar i mitt badrumsskåp just nu:

Vitamin C Glow-Revealing Liquid Peel

Det här är en nyare favorit som jag har använt i lite mer än ett år. Jag älskar hur peeling-gelen förvandlas till små klumpar, när den gnuggas över döda hudceller, samt hur mjuk och fin huden blir efteråt. Man kan använda Liquid Peel varje dag, men jag använder den bara ett par gånger varje vecka, så det finns mer död hud att peela av.

Pear Bath Blend

Pear Bath Blend ger massor av fluffigt skum i badkaret och doftar fruktigt och gott av päron, utan att det blir för syntetisk. Pärondoften försvinner strax efter att man är uppe från badkaret, men huden känns fin, mjuk och återfuktad lång tid efter.

Tea Tree Gel Shampoo

Mitt hår blir alltid lite konstigt på vintern. Det är som om det inte riktigt kan bestämma sig för, om det ska vara torrt och sprött, eller fett och tråkigt. Efter att ha tillbringat december månad i Danmark var min hårbotten torr och kliande, så jag beslutade mig för att testa tea tree-schampot för att få min hårbotten till att lugna ner sig. Schampot gjorde verkligen underverk och min hårbotten känns normal igen. Dock gör schampot inte så mycket för håret i sig, så om du testar tea tree-schampot, skulle jag rekommendera att använda ett balsam eller en hårinpackning efteråt (som appliceras i håret, ej i hårbotten), för att tillföra näring och glans till ditt hår.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård