Zuni Café i San Francisco – Kyckling och brödsallad

Zuni Café öppnade i 1979, och vann ett James Beard Award i 2003. Franskt, italienskt, ekologiskt och säsongsbetonat är några av nyckelorden, som bäst beskriver den legendariska restaurangen, som helt säkert är värt ett besök, om man är i San Francisco.

Vi hade Zuni långt uppe på vår lista innan vi åkte, men såg online, att restaurangen var fullbokad den kvällen vi hade tänkt att gå dit, så vi hade börjat leta andra alternativ. Fast när en av Rebeccas vänner sa, att vi inte fick missa Zuni, bestämde vi oss för att ringa dit, och tack vare Rebeccas övertalningsförmåga lyckades vi få ett bord den kvällen.

Vi beställde såklart Roast Chicken with Bread Salad, som är Zunis absoluta signaturrätt, och som alla andra gäster i restaurangen också beställde den kvällen vi var där. I menyn stod att kycklingen räckte till två personer, men servitören försäkrade oss om att kycklingen även skulle räcka för tre personer. Dock beställde vi också in en förrätt och en tallrik med pommes frites, bara för att vara på den säkra sida.

Förrätten med parmesan, ansjovis, oliver och selleri lät spännande på pappret, men jag tyckte inte riktigt att den funkade i verkligheten, även om kombinationen av parmesan och salta ansjovis definitivt var intressant.

Kycklingen smakade riktigt gott. Den var saftig och hade tunt, krispigt skinn, och brödsalladen hade pinjekärnor och brödbitar doppade i stekfettet från kycklingen, och smakade helt underbart gott.

Vi hade en riktigt mysig kväll och pratade och drack vin, ända fram tills att restaurangen stängde, och vi fick en doggiebag med resten av kyckling (vi hade såklart beställt för mycket mat), som fick följa med hem till kylskåpet i hotellrummet.

Min San Francisco Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i San Francisco?


Zuni Café, 1658 Market Street, San Francisco

Schwanen Garten

Clean Beauty från Korea

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser