Zuni Café i San Francisco – Kyckling och brödsallad

Zuni Café öppnade i 1979, och vann ett James Beard Award i 2003. Franskt, italienskt, ekologiskt och säsongsbetonat är några av nyckelorden, som bäst beskriver den legendariska restaurangen, som helt säkert är värt ett besök, om man är i San Francisco.

Vi hade Zuni långt uppe på vår lista innan vi åkte, men såg online, att restaurangen var fullbokad den kvällen vi hade tänkt att gå dit, så vi hade börjat leta andra alternativ. Fast när en av Rebeccas vänner sa, att vi inte fick missa Zuni, bestämde vi oss för att ringa dit, och tack vare Rebeccas övertalningsförmåga lyckades vi få ett bord den kvällen.

Vi beställde såklart Roast Chicken with Bread Salad, som är Zunis absoluta signaturrätt, och som alla andra gäster i restaurangen också beställde den kvällen vi var där. I menyn stod att kycklingen räckte till två personer, men servitören försäkrade oss om att kycklingen även skulle räcka för tre personer. Dock beställde vi också in en förrätt och en tallrik med pommes frites, bara för att vara på den säkra sida.

Förrätten med parmesan, ansjovis, oliver och selleri lät spännande på pappret, men jag tyckte inte riktigt att den funkade i verkligheten, även om kombinationen av parmesan och salta ansjovis definitivt var intressant.

Kycklingen smakade riktigt gott. Den var saftig och hade tunt, krispigt skinn, och brödsalladen hade pinjekärnor och brödbitar doppade i stekfettet från kycklingen, och smakade helt underbart gott.

Vi hade en riktigt mysig kväll och pratade och drack vin, ända fram tills att restaurangen stängde, och vi fick en doggiebag med resten av kyckling (vi hade såklart beställt för mycket mat), som fick följa med hem till kylskåpet i hotellrummet.

Min San Francisco Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i San Francisco?


Zuni Café, 1658 Market Street, San Francisco

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård