
Jag älskar Hot and Sour Soup och beställer det nästan alltid när jag hämtar takeaway från en kinesisk restaurang, så jag bestämde mig för att prova att göra min egen version, och den blev faktiskt riktigt bra. Det här är en härlig soppa som både värmer och mättar, med en perfekt balans mellan syrligt och starkt.
Mitt recept liknar den klassiska kinesiska varianten med fläskkött, svamp och lily buds, men jag har ökat mängden fyllning lite eftersom jag gillar när det finns något att tugga på. Soppan får en lätt tjock, glansig konsistens och den vita pepparn ger den där karakteristiska värmen man känner längst bak i halsen.
Om du vill göra en vegetarisk variant kan du utan problem utesluta fläskköttet och använda grönsaksbuljong i stället för kycklingbuljong. Det ger fortfarande massor av smak, särskilt om du använder både shiitake och wood ear mushrooms. Som den är här passar soppan bra till lunch, men med en skål ris bredvid blir den också en riktigt god och mättande middag.








