Mat & Recept, Resor & Lifestyle - Allt om New York
När Steve var på besök hos mig i Norge bestämde vi oss för att spendera helgen i Stavanger. AC och Kristian följde också med, och vi checkade in på Victoria …
När Steve var på besök hos mig i Norge bestämde vi oss för att spendera helgen i Stavanger. AC och Kristian följde också med, och vi checkade in på Victoria …
Jag hade tagit nattbussen från Bangkok till Mae Sot och anlände tidigt på morgonen. Det var alldeles för tidigt för att checka in på hotellet, och dessutom var jag hungrig. …
Genkiya Mart är en liten japansk livsmedelsbutik på Spring Street. De har funnits ett tag, men det var först nyligen jag upptäckte dem. De har ett fantastiskt utbud av japanskt …
När Steve var på besök hos mig i Norge bestämde vi oss för att spendera helgen i Stavanger. AC och Kristian följde också med, och vi checkade in på Victoria …
Jag hade tagit nattbussen från Bangkok till Mae Sot och anlände tidigt på morgonen. Det var alldeles för tidigt för att checka in på hotellet, och dessutom var jag hungrig. …
Genkiya Mart är en liten japansk livsmedelsbutik på Spring Street. De har funnits ett tag, men det var först nyligen jag upptäckte dem. De har ett fantastiskt utbud av japanskt …
Dalgona (달고나, även kallad ppopgi på koreanska) är en traditionell koreansk sötsak som går tillbaka ända till 1960- och 1970-talet. Det var dock först med Squid Game 2021 som dalgona …
Borbor (បបក) är en risgröt som är populär i Cambodia, och det är en av de rätter som snabbt blir en favorit när man besöker landet. Borbor påminner lite om …
Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i …
All’Antico Vinaio är en italiensk sandwichbutik som ursprungligen kommer från Florens, men som nu också har filialer i New York. På All’Antico Vinaio gör man schiacciata-sandwichar med ett speciellt bröd, …
År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för …
Jag hade bara fem dagar i Florens, men jag blev verkligen förälskad i staden. Det finns så mycket att se, och maten är fantastisk. Dessutom är staden mycket promenadvänlig, och …
Vill ni veta den verkliga orsaken till att jag gillar Brooklyn Bridge så mycket? För att jag vet att Brooklyn Ice Cream Factory väntar på andra sidan:) Brooklyn Ice Cream …
Fresh! är ett fint litet spa i Ubud. Här har man specialiserat sig på behandlingar med ingredienser från naturen, och detta koncept har hjälpt Fresh! att bygga upp en solid …
Mango-sallad med friterad fisk (Nhoam Svay Trey Ang) är en traditionell sallad från Cambodia. Hos Meas Family Homestay är denna sallad ofta att hitta på menyn till lunch eller som …
Jag överdriver inte när jag säger att Sicilien är ett riktigt paradis för matälskare, för ön är full av färska frukter och grönsaker, och i havet runt ön finns fisk …
Tina och jag hade mycket att fira förra sommaren, men vi hade båda massor av annat att göra, så det var först i slutet av augusti som vi äntligen kom …
Jag blev inbjuden av A-Roll och betalade inte själv för mat och dryck. A-Roll är en kinesisk kedja som nyligen öppnade sin första filial på Manhattan i New York. Restaurangen …
Serendipity är en legendarisk restaurang på Upper East Side, och ja, det är den från filmen med samma namn. Restaurangen är känd för sin sagolika inredning och atmosfär, och den …
Häromdagen gick Tina och jag ut för att äta lunch i Montclair. Vi hade egentligen tänkt gå till Faubourg, som är en gammal favorit, men så fick vi syn på …
Vi äter massor av fläskkött i Danmark, så det kom nog inte som någon stor överraskning att det var stekt fläsk som tog hem priset som Danmarks nationalrätt år 2014. …
Runt påsk gör barnen i Danmark brev med rim och gåtor, så kallade “gækkebreve”. Själva brevet är ett vitt papper, konstfullt utskuret, ofta som en snöflinga eller spets. Dessa pappersklipp …
New York Botanical Garden (NYBG) uppe i Bronx är en av de största och mest berömda botaniska trädgårdarna i USA, med en imponerande samling av växter, blommor och träd. Vi …
Hindbærsnitten (dansk hallonsnitt) är en riktig dansk klassiker, och dessa läckra snittar med hallonsylt är faktiskt inte särskilt svåra att göra. Jag tycker att de hindbærsnitter man köper hos bagaren …
Förra sommaren var Oluva och jag i New York samtidigt, så vi beslutade att träffas för brunch. Oluva och jag har känt varandra i över 20 år, sedan vi gick …
Casa Birria är en food truck, som vanligtvis finns på 86th Street på Upper East Side. Jag hade spanat in den när jag var på väg från ett meditations-pass i …
Rung Rueang har varit mitt favoritställe för nudlar sedan mitt första besök för över 10 år sedan. Det var Annie som berättade för mig om Rung Rueang när jag bad …
©Mitzie Mee