Mat & Recept, Resor & Lifestyle - Allt om New York
En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
I närheten av mitt hotell i Hong Kong hittade jag ett riktigt trevligt café, Cross Cafe. Jag gick dit till frukost och fick en meny med makaronsoppa med skinka (eller …
Stavanger har ett imponerande utbud av restauranger med tanke på stadens blygsamma storlek, och K2 har länge varit på min radar. Med en Michelinstjärna och en filosofi som bygger på …
En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
I närheten av mitt hotell i Hong Kong hittade jag ett riktigt trevligt café, Cross Cafe. Jag gick dit till frukost och fick en meny med makaronsoppa med skinka (eller …
Stavanger har ett imponerande utbud av restauranger med tanke på stadens blygsamma storlek, och K2 har länge varit på min radar. Med en Michelinstjärna och en filosofi som bygger på …
Disclaimer: Jag blev inbjuden att prova några av desserterna på Matcha Cafe Maiko, men som alltid är mina åsikter mina egna. Matcha Cafe Maiko är en café-kedja med fokus på …
När Steve var på besök hos mig i Norge bestämde vi oss för att spendera helgen i Stavanger. AC och Kristian följde också med, och vi checkade in på Victoria …
Jag hade tagit nattbussen från Bangkok till Mae Sot och anlände tidigt på morgonen. Det var alldeles för tidigt för att checka in på hotellet, och dessutom var jag hungrig. …
Genkiya Mart är en liten japansk livsmedelsbutik på Spring Street. De har funnits ett tag, men det var först nyligen jag upptäckte dem. De har ett fantastiskt utbud av japanskt …
Dalgona (달고나, även kallad ppopgi på koreanska) är en traditionell koreansk sötsak som går tillbaka ända till 1960- och 1970-talet. Det var dock först med Squid Game 2021 som dalgona …
Ichigo Daifuku är en japansk delikatess som kombinerar den mjuka, lätt sega konsistensen av mochi med den söta, saftiga smaken av färska jordgubbar och anko (red bean paste). Denna moderna …
Jag har firat nyårsafton i Bangkok flera gånger, men det var inte förrän 2022 som jag äntligen fick uppleva den stora nyårsfesten och nedräkningen vid CentralWorld. CentralWorld är känt för …
Borbor (បបក) är en risgröt som är populär i Cambodia, och det är en av de rätter som snabbt blir en favorit när man besöker landet. Borbor påminner lite om …
Efter en blåsig eftermiddag på Rockaway Beach tänkte vi stanna i området och äta middag, och hittade Adrienne’s i Broad Channel. Vi hade inga förväntningar alls, så det var en …
Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i …
All’Antico Vinaio är en italiensk sandwichbutik som ursprungligen kommer från Florens, men som nu också har filialer i New York. På All’Antico Vinaio gör man schiacciata-sandwichar med ett speciellt bröd, …
År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för …
Jag hade bara fem dagar i Florens, men jag blev verkligen förälskad i staden. Det finns så mycket att se, och maten är fantastisk. Dessutom är staden mycket promenadvänlig, och …
Culture Espresso gör verkligen bra kaffe, och som en extra bonus bakar de också några underbart goda Chocolate Chip Cookies. Det mysiga caféet på 38th Street har begränsat med sittplatser, …
På sommaren dricker jag riktigt mycket iced matcha latte. Jag tycker bäst om när min iced matcha latte inte är för söt, så jag föredrar oftast att göra min egen, …
Vill ni veta den verkliga orsaken till att jag gillar Brooklyn Bridge så mycket? För att jag vet att Brooklyn Ice Cream Factory väntar på andra sidan:) Brooklyn Ice Cream …
Fresh! är ett fint litet spa i Ubud. Här har man specialiserat sig på behandlingar med ingredienser från naturen, och detta koncept har hjälpt Fresh! att bygga upp en solid …
Mango-sallad med friterad fisk (Nhoam Svay Trey Ang) är en traditionell sallad från Cambodia. Hos Meas Family Homestay är denna sallad ofta att hitta på menyn till lunch eller som …
Jag överdriver inte när jag säger att Sicilien är ett riktigt paradis för matälskare, för ön är full av färska frukter och grönsaker, och i havet runt ön finns fisk …
Tina och jag hade mycket att fira förra sommaren, men vi hade båda massor av annat att göra, så det var först i slutet av augusti som vi äntligen kom …
Hemmagjord dansk koldskål är en svalkande, kall kärnmjölkssoppa, som smakar skönt på en varm sommardag. De flesta skulle nog säga att koldskål är en dessert, men vissa (däribland min pappa) …
©Mitzie Mee