På sommaren dricker jag riktigt mycket iced matcha latte. Jag tycker bäst om när min iced matcha latte inte är för söt, så jag föredrar oftast att göra min egen, så att smaken blir precis som jag vill ha den. Det är en skön, svalkande sommardryck, och det är så fint att se när den gröna matchan blandar sig med den vita mjölken.
Matcha innehåller mindre koffein än kaffe, så om man är känslig för koffein som jag är, är matcha ett bra val lite senare på dagen. Jag dricker normalt inte kaffe efter klockan 13, men jag har upptäckt att jag kan dricka en iced matcha latte på eftermiddagen utan att det stör min nattsömn.
Anteckningar
Sockerlag: I detta recept använder jag sockerlag som sötningsmedel. Det är verkligen enkelt att göra sockerlag, och det är bra att ha i kylen när man ska blanda sommardrinkar. Värm lika delar socker och vatten i en kastrull tills sockret är upplöst. Låt sockerlagen svalna och förvara den i en sluten behållare.
Matcha: Till iced matcha latte gör jag vanligtvis matchan lite tjockare och mer koncentrerad än om jag bara ska dricka en kopp vanlig matcha. Jag använder 2 teskedar matchapulver till 50 ml vatten, men om du vill ha en mindre koncentrerad smak kan du självklart justera efter dina preferenser.