Om det fanns en skönhetstävling för rotfrukter, skulle ingefären troligtvis kämpa om sista platsen tillsammans med rotselleri och jordärtskocka. Länge tyckte jag att ingefär smakade lite som tvål, och jag har hemska, hemska barndomsminnen som inkluderar ingefära i tärningar förklädd som potatis. Dock har mina smaklökar mognat, och jag har börjat uppskatta ingefära, speciellt i te och andra varma drycker.
Ingefärste smakar underbart, och jag inbillar mig till och med att det kan lindra en begynnande förkylning. Dessutom känner man sig riktigt hälsosam när man sitter och sippar på en kopp hemgjort ingefärste istället för den vanliga sockerdrickan (guilty as charged).
Ingefärsteet är riktigt snabbt att göra. Man brygger en kopp svart te och tillsätter lite fint rivet ingefära, citronjuice och honung. Man kan också använda kokande vatten som bas, men jag tycker både smak och färg blir bättre när man använder svart te. Teet kan avnjutas både varmt och kallt.