Detta ljuvliga citrongräs-te kan avnjutas både varmt och kallt, och jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken variant jag gillar bäst. På vintern är det underbart att kunna glida ner i soffan med en kopp varm citrongräs-te och en bra bok eller Netflix, och på sommaren är citrongräs-te underbart uppfriskande, serverat med isbitar.
Recept från Mo Mo & Bo Bos kokbok, Borderline Tea Garden Restaurant & Cafe i Mae Sot. Anteckningar från Tea Gardens kock Nge Nge
Teet är sötat med flytande socker, som är ett vanligt sötningsmedel i Asien. Det kan dock vara svårt att hitta i Sverige, men då är det ju bra, att det är så pass enkelt att göra själv: Koka upp 2 dl vatten och 2 dl socker i en kastrull på medelvärme, och rör om tills sockret är helt upplöst. Fixat!
Om du vill ha mer än de två glas te, som detta recept ger, är det bara att tillsätta mer vatten, limejuice och flytande socker. Receptet har tillräckligt med citrongräs för att brygga en hel kanna eller mer.
I videon nedan kan du se hur citrongräs-teet ändrar färg när man tillsätter limejuice 🙂