Hindbærsnitten (dansk hallonsnitt) är en riktig dansk klassiker, och dessa läckra snittar med hallonsylt är faktiskt inte särskilt svåra att göra. Jag tycker att de hindbærsnitter man köper hos bagaren ofta är lite för söta, och lite för stora, men då är det ju bra att man själv kan bestämma om man bakar själv.
Mina hindbærsnitter är gjorda med en gammaldags mördeg, som jag hittade receptet på i min mormors gamla kokbok. De är ungefär halva storleken jämfört med dem man hittar hos bagaren, och så är de en aning tjockare, och en aning fulare, och ser mycket hemgjorda ut 🙂
Anteckningar
Jag bakar med florsocker istället för vanligt socker, men om du inte har så mycket florsocker hemma, går det bra att använda vanligt socker till degen.
Jag använder frystorkade hallon istället för strössel, eftersom jag gillar den lite syrliga smaken från hallonen och tycker att de ser riktigt fina ut med allt det rosa.
När hindbærsnitterna är färdigbakade måste allting gå lite snabbt, så se till att ha glasyr och frystorkade hallon redo. Hindbærsnitterna är nämligen lättast att skära upp när de precis har kommit ut ur ugnen. Låter du dem svalna blir de svårare att skära i utan att de går sönder.