Recept: Deviled Eggs

Recept på Deviled Eggs

Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är perfekta att ta med till knytkalaset, men de funkar också utmärkt som förrätt eller plockmat.

Mitt recept på Deviled Eggs innehåller ansjovis och olivtapenade. Jag älskar sardeller och tycker att det förstärker smaken av olivtapenaden på ett fantastiskt sätt. Men om sardeller inte är din grej, kan du såklart göra receptet utan. I så fall kan äggen behöva en nypa salt och några droppar citronsaft, för att balansera smaken.

Tips & Tricks: För att undvika de grågröna ringar som ibland bildas runt äggulan är det viktigt, att du inte kokar äggen för länge, och att du kyler äggen snabbt efter de har kokats.

Man kan äta äggen direkt efter servering, men de klarar sig också fint en dag eller två i kylskåpet, om de täcks ordentligt.

Recept: Deviled Eggs

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Lunch, Smårätter
Portioner

8

styck

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg

  • 8 sardeller (finhackade): 4 för ägguleblandningen, 4 sardeller (delade i halvor/tredjedelar) för dekoration

  • 4 msk majonnäs

  • 3 msk god olivtapenade: (2 msk för fyllningen, + 1 msk för dekoration)

Så här gör du:

  • När äggen är kokta ska de kylas i kallt vatten (gör dem lättare att skala)
  • Skala äggen och skär dem i halvor på längden.
  • Ta försiktigt bort äggulorna och lägg dem i en skål.
  • Mosa äggulorna med en gaffel tills du har en finfördelad massa.
  • Tillsätt tapenade, majonnäs och finhackade sardeller.
  • Nu ska ägguleblandningen tillbaka i äggvitorna. Detta görs enklast med en tesked.
  • Dekorera äggen med en liten klick tapenade och en bit sardell.
[mailpoet_form id="4"]
[mailpoet_form id="3"]

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop

No product found