Kristian är riktigt duktig på att laga mat, och denna fisksoppa är en av hans signaturrätter. Den här versionen är för vardagskvällar, då det ska gå snabbt och vara billigt och gott, men det finns även en lyxvariant som Kristian kommer att dela med sig av vid ett senare tillfälle.
I det här receptet använder Kristian lax och torsk, men det går också bra att använda andra sorters fisk så länge konsistensen är ganska fast, så att man får fina och väldefinierade fiskbitar i soppan.
Kristians anteckningar:
Var noga med att inte tillsätta för mycket vatten. Vattnet och vinet ska knappt täcka grönsakerna. Detta är särskilt viktigt om man använder fryst fisk, eftersom vattnet från den frysta fisken kommer att bidra med ytterligare vätska till soppan.
Musslorna och räkorna ska tillsättas på slutet, och soppan får inte koka upp efteråt, eftersom detta gör räkorna sega.
Alla mått är ungefärliga. Använd vad du har i kylen, och tillsätt vatten, vin, grädde och smör i mängder som gör, att du får en fin, krämig soppa.