Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Recept: Kristians Fisksoppa – Vardagsversionen

Recept: Kristians Fisksoppa - Vardagsversionen

Kristian är riktigt duktig på att laga mat, och denna fisksoppa är en av hans signaturrätter. Den här versionen är för vardagskvällar, då det ska gå snabbt och vara billigt och gott, men det finns även en lyxvariant som Kristian kommer att dela med sig av vid ett senare tillfälle.

I det här receptet använder Kristian lax och torsk, men det går också bra att använda andra sorters fisk så länge konsistensen är ganska fast, så att man får fina och väldefinierade fiskbitar i soppan.

Kristians anteckningar:

Var noga med att inte tillsätta för mycket vatten. Vattnet och vinet ska knappt täcka grönsakerna. Detta är särskilt viktigt om man använder fryst fisk, eftersom vattnet från den frysta fisken kommer att bidra med ytterligare vätska till soppan.

Musslorna och räkorna ska tillsättas på slutet, och soppan får inte koka upp efteråt, eftersom detta gör räkorna sega.

Alla mått är ungefärliga. Använd vad du har i kylen, och tillsätt vatten, vin, grädde och smör i mängder som gör, att du får en fin, krämig soppa.

Recept: Kristians Fisksoppa – Vardagsversionen

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: Middag, SoppaCuisine: Norsk, Nordisk, Skandinavien
Portioner

4

portioner

Ingredienser

  • 5 dl 5 vatten

  • 2,5 dl 2,5 vitt vin

  • 2 2 purjolök

  • 3 3 morötter

  • 1 1 fänkål

  • 8 8 champinjoner

  • 400 g 400 fisk

  • 2,5 dl 2,5 vispgrädde

  • 2,5 dl 2,5 blåmusslor

  • 2,5 dl 2,5 skalade räkor

  • 100 g 100 smör

  • Salt & peppar

Så här gör du:

  • Skiva purjolök, morötter, fänkål och svamp och lägg i en stor gryta.
  • Täck med vatten och vitt vin och låt koka upp. Sänk värmen och låt det puttra i 10 minuter.
  • Tillsätt fisken och låt koka upp.
  • Tillsätt grädde.
  • Tillsätt musslor, räkor och smör. Se till att alla ingredienser i soppan är genomvärmda, men undvik att koka upp efter att du har tillsatt räkor och musslor.
  • Krydda med salt och peppar. Soppan är klar. Servera med bröd och ett gott glas vitt vin.

Receptvideo