En guide till off-price-shopping – Billig shopping i New York

En guide till off-price-shopping - Billig shopping i New York

Off-price-butiker är ett gemensamt namn för butiker där man kan hitta kläder från kända designers till mycket låga priser. Lite som outlets, men inredda så, att man känner, att man handlar i en vanlig butik. Visserligen handlar det oftast om kläder från förra säsongen, och ibland kan det vara långt mellan guldkornen, men när man väl har smakat på den här typen av shopping, blir det nästan en sport att hitta de bästa erbjudanden.

Den bästa tiden att gå på off-price shopping är så tidigt på morgonen som möjligt. Dagens nya varor har precis hängts upp, och man kan titta runt i lugn och ro. Dessutom hänger allt på rätt plats, så det är lättare att navigera bland klädstativen och hitta vad man söker. Sent på kvällen är det inte heller så många människor, men utbudet av varor är inte lika bra som tidigt på morgonen.

De flesta off-price-butiker som nämns i den här guiden är faktiskt kedjor med flera filialer runt om i staden, så kolla hemsidorna (eller Google Maps) för att se vilken butik, som ligger närmast dig.

Nordstrom Rack

På Nordstrom Rack hittar man många av de samma varumärken som i “riktiga” Nordstrom, men till billigare priser. Det finns en Nordstrom Rack på Union Square, men om man vill slå två flugor i en smäll så ska man åka till Fulton Street i Brooklyn, där man hittar både Nordstrom Rack och T.J. Maxx i samma byggnad. Fulton Street är för övrigt en fantastisk plats att shoppa på. Man hittar de flesta high street-varumärken inom kort gångavstånd, och atmosfären är inte lika hektisk och turistig som på Manhattan. Nordstrom Rack är dyrare än T.J. Maxx och Burlington, men varumärkena är också mer high-end.

Nordstrom Rack60 E 14th St, New York

Saks OFF 5th

Saks OFF 5th är outlet-butiken till det lyxiga varuhuset Saks 5th Avenue, och märkena hos Saks OFF 5th är mycket lyxiga och shoppingen är också mycket dyrare än hos de flesta andra butiker som nämns i denna guide. Om man söker efter lyxiga varumärken och vackra designerkläder till reducerat pris, är Saks OFF 5th dock rätt ställe att shoppa på.

Saks OFF 5th, 125 E 57th St, New York

Burlington

Burlington påminner mycket om en annan populär amerikansk discount-kedja, Ross, som dock av okända anledningar inte finns i New York. Märkena kanske inte är så exklusiva, men å andra sidan är det mycket billigt, och om man saknar en billig klänning för kvällen, kan man säkert hitta en på Ross. Det finns en hel del polyester och akryl på hyllorna, och stilen kan vara lite tantig, men det är som sagt mycket billigt och butiken är jättestor. Burlington säljer också smink och andra skönhetsprodukter till mycket låga priser.

Burlington, 707 6th Avenue, Chelsea, New York

T.J. Maxx and Marshalls

Marshalls är ägt av samma grupp som T.J.Maxx och de två butikerna liknar varandra mycket. Marshalls sägs vara lite mer konservativt, medan T.J.Maxx är lite mer ungdomligt, men för en oinvigd person kan det vara svårt att se någon skillnad. Om du är osäker på vilken du ska välja, hittar du T.J.Maxx och Marshalls i samma byggnad på 6th Avenue mellan 18th och 19th Street.

T.J. Maxx & Marshalls, 620 Avenue of the Americas, Flatiron, New York

DSW – Designer Shoe Warehouse

Det är nästan omöjligt att gå tomhänt från den flera våningar stora skobutiken, för utbudet är enormt. Det är inte superbilligt, men de har nog en av stadens största utbud av skor och stövlar. Därtill säljer DSW också accessoarer, väskor och plånböcker, och orkar man gå igenom reahyllorna kan man verkligen fynda.

DSW, 213 W 34th Street, Midtown West, New York

OBS! Om du besökte New York före pandemin, undrar du förmodligen varför Century 21 inte finns med i den här guiden. Orsaken är att kedjan gick i konkurs 2020 och trots att det har talats om att öppna butikerna igen är de fortfarande stängda.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop